Czujki otwartych drzwi w Lupo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Nie mogę dojść gdzie w Lupo, w kostkach które są przy uchwycie otwierania maski jest przewód odpowiedzialny za czujkę/krańcówkę podającą minus gdy drzwi zostaną otwarte. Czy ktoś wie jaki jest kolor właśnie tego przewodu, oraz przewodu otwarcia drzwi pasażera i bagażnika?
Znalazłem rozpiskę po EN ale przewodu w kolorze tam opisanym nie ma w żadnym z trzech kostek które wychodzą z drzwi kierowcy.
Być może ktoś montuje alarmy i będzie mi mógł w tym pomóc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Znalazłem rozpiskę po EN ale przewodu w kolorze tam opisanym nie ma w żadnym z trzech kostek które wychodzą z drzwi kierowcy.
Być może ktoś montuje alarmy i będzie mi mógł w tym pomóc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
azizi, w słupku A kierowcy masz 2 wtyczki? brązową i czarną?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Przy lewej nodze wychodzą 3d kostki, brązowa, czarna i jeszcze jakaś. Co do słupka to o które miejsce dokładnie Co chodzi?
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
no to są kostki słupka Aazizi pisze:brązowa, czarna
pin 9 brązowo/biały kabel to sygnał z mikrostyku - żeby było jasne- sygnał lewych i prawych drzwi jest zmostkowany więc nie ma znaczenia czy podłączysz pod kostkę u kierowcy czy u pasażera
natomiast bagażnik to wtyczka czarna 5 pinowa obok klapy - pin 2 kolor brązowo/biały (idzie też do licznika do pinu 16 niebieskiej wtyczki)
jeszcze masz czujnik maski - pytanie jest - do czego ci to potrzebne bo większość tych sygnałów idzie do komfortu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
W lupo mojej żony rocznik 1999 z modułem komfortu gdy montowałem alarm krańcówkę drzwi podłączałem do wtyczki czarnej, kabel niebiesko-brązowy.
Przy drzwiach są 3 kostki, to w nich szukać czy muszę rozebrać próg i tam z wiązki znaleźć te przewody?
Re: Czujki otwartych drzwi w Lupo
No to chyba jakiegoś pecha miałem bo rozpiąłem wszystkie 3szt i każdą po otwarciu drzwi sprawdzałem gdzie jest minus, jak coś się znalazło to drzwi zamykałem aby zobaczyć czy zniknie. No i nic nie było :/szysz61 pisze:Tak, chodzi o te kostki.
Dziś sprawdzę to jeszcze raz, może coś przeoczyłem.
Czy czujnik tylej klapy też jest połączony razem z drzwiami przednimi?
rozumiem że miernikiem sprawdzałeś przepływ pomiędzy grubym masowym a każdym innym - bo jak odpiąłeś przecież kostki to instalacja nie dostaje masyazizi pisze:No to chyba jakiegoś pecha miałem bo rozpiąłem wszystkie 3szt i każdą po otwarciu drzwi sprawdzałem gdzie jest minus, jak coś się znalazło to drzwi zamykałem aby zobaczyć czy zniknie.
No nie grubym masowym ale masę z dobrego źródła dałem i po kolei sprawdzałem każdy z przewodów ale faktycznie na wypiętych, a później na wpiętych choć to tak na szybkiego bo mało miałem czasu. Dziś powtórzę ten zabieg jeszcze raz pewnie w tym problem leżał i będę mógł teraz krańcówkę drzwi znaleźć.
Rozumie że do znalezienia krańcówki bagażnika i tak będę musiał próg rozebrać, bo w sumie interesuje mnie tam jeszcze jeden przewód od zasilania pompy
Rozumie że do znalezienia krańcówki bagażnika i tak będę musiał próg rozebrać, bo w sumie interesuje mnie tam jeszcze jeden przewód od zasilania pompy
Re: Czujki otwartych drzwi w Lupo
Znalazłeś przewód niebiesko-brązowy, sprawdzałeś przy wpiętych wtyczkach?
Według mojej wiedzy przewód od czujnika tylnej klapy idzie w wiązce po lewej stronie i znajduje się w jednej z tych trzech wtyczek. grg474pisał gdzie się znajduje i jaki ma kolor.
Według mojej wiedzy przewód od czujnika tylnej klapy idzie w wiązce po lewej stronie i znajduje się w jednej z tych trzech wtyczek. grg474pisał gdzie się znajduje i jaki ma kolor.
Ok znalazłem już i podłączyłem przewód krańcówki drzwi i tylnej klapy ale nie mogę znaleźć w wiązce progu przewodu odpowiedzialnego za odcięcie pompy paliwa.
Dobrałem się do wtyczki od pompy, która jest pod tylna kanapą i ma ona 2 przewody. Jednak po jej odcięciu auto pracuje cały czas, czekałem tak z 1min i chodziło.
Z rozpiski wynika że powinien to być przewód żółto-czerwony w wiązce progowej kierowcy, ale tam nie ma takiego :/
Ma ktoś jakiś pomysł czemu auto po wypięciu wtyczki chodzi i jaki konkretnie przewód do odcięcia wziąć?
ps. już wszystko ogarnąłem, także dziękuję za wszelką pomoc. Jak by mi ktoś powiedział gdzie się tu wciska pomógł to by było super
Dobrałem się do wtyczki od pompy, która jest pod tylna kanapą i ma ona 2 przewody. Jednak po jej odcięciu auto pracuje cały czas, czekałem tak z 1min i chodziło.
Z rozpiski wynika że powinien to być przewód żółto-czerwony w wiązce progowej kierowcy, ale tam nie ma takiego :/
Ma ktoś jakiś pomysł czemu auto po wypięciu wtyczki chodzi i jaki konkretnie przewód do odcięcia wziąć?
ps. już wszystko ogarnąłem, także dziękuję za wszelką pomoc. Jak by mi ktoś powiedział gdzie się tu wciska pomógł to by było super
prawy róg postu danej osoby - lewy plusazizi pisze:Jak by mi ktoś powiedział gdzie się tu wciska pomógł to by było super
Jeszcze raz wielkie dzięki