Mk2-Jak naprawic uchwyt podnoszenia fotela...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mk2-Jak naprawic uchwyt podnoszenia fotela...

Post autor: ck » sob cze 03, 2006 20:52

...wyskakuje z tego metalowego dzinksa,już próbowałem sklejać różnymi badziewiami i dalej wyskakuje.Co poradzicie?

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » ndz cze 04, 2006 12:53

Jest taki klej w przeźroczystych laskach, którym klei się na gorąco za pomoca specjalnego pistoletu, wlej go w ten plastik i szybko nałóż na metalowy "dzinks" czy jakoś tak :D

greg

Post autor: greg » ndz cze 04, 2006 12:55

pewnie wyskoczyła blaszka która blokuje go na tym metalu... napprawa w postaci kleju będzie właściwie juz na stałe.. można zaryzykować silikonem - mocno trzyma jest szansa ze w razie czego uda się zdjąć - tylko dajesz silikon i musi dobrze wyschnąć - ze 12 godzin minimum

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » pn cze 05, 2006 16:30

Rafał G2 pisze:Jest taki klej w przeźroczystych laskach, którym klei się na gorąco za pomoca specjalnego pistoletu, wlej go w ten plastik i szybko nałóż na metalowy "dzinks" czy jakoś tak :D
Wiem o jakich laskach mówisz,ale czy skleją one plastik z metalem?

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » pn cze 05, 2006 23:23

ck pisze:
Rafał G2 pisze:Jest taki klej w przeźroczystych laskach, którym klei się na gorąco za pomoca specjalnego pistoletu, wlej go w ten plastik i szybko nałóż na metalowy "dzinks" czy jakoś tak :D
Wiem o jakich laskach mówisz,ale czy skleją one plastik z metalem?

Bezproblemowo sklei, dodam jeszcze że w razioe demontażu też bez problemu uda się to ściągnąć, gdyż on nie wtapia się w tworzywa, on wypełnia szczelinę usztywniając połączenia...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”