Da się coś z tym zrobić? Mam możliwość wymienienia wyświetlacza z innego licznika- czy to pomoże? Czy moze da się jeszcze coś z tm zrobić. Coś czytałem o przelutowaniu taśmy. Czy to coś w ogóle da? Z góry dzięki za odpowiedź.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak odróżnić jedno uszkodzenie od drugiego bo jestem totalnie zielony. Kontrast pewnie tow ogóle nic nie widać a zanik piksela to pewnie zanikają pojedynce piksele? I jak z kosztami, bo czasami się nie opłaca naprawiać? Ale z kolei można kupić i wymienić licznik, ale można znowu trafić na trefny i znowu naprawa- i kółko się zamyka. Co byś radził Vagoviec- bo po twoich wypowiedziach widać, że wiesz o co chodzi. A w sumie jesteśmy z Podkarpacia i w dodatku niedaleko. Jakbyś mógł coś napisać o kosztach byłbym wdzięczny- oprócz wymiany wyświetlacza.Vagoviec pisze:Zmiana napięcia jest niewielka. Można by wprawdzie kombinować z jakimiś przetwornicami prądu stałego ale nie wiem czy się to opłaca, bo słyszałem ostatnio że nowy wyświetlacz wraz z wymianą nawet za 350zł już zrobią. A co do utraty pikseli to wymiana kleju przewodzącego na taśmie drivera podobno skutecznie pomaga. Ale to tylko w przypadku zaniku pikseli a nie kontrastu, bo to dwa różne uszkodzenia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości