[Antena]Radio słabo odbiera MK4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- wojciech42421
- Mały gagatek
Radio,antena słabo odbiera MK4
Po tygodniu testów radio gra nadal wszystkiemu winien był brak separatora i popsuta antena, która raz działała a raz nie i tak się zemną w kotka i myszkę bawiła. Życzę wam wytrwałości w eliminowaniu usterek
Z gramatyka u mnie różnie, tak więc darujcie wpadki ;)
Radio,antena słabo odbiera MK4
Witam dawno nic nie pisałem z braku czasu separator wymieniłem bo pierwszy był spalony i antena na nową ze wzmacniaczem również, teraz wszystko gra elegancko.
- czarekcw
- kierownik kibla
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Miałem radio jakieś Sony, radio nie działało (w przeciągu może 3 tyg raz dobrze łapał sygnał), teraz mam RCD 200 z adapterem i też nie działa mi radyjko (również jeden dzień kiedyś łapał fale, od dłuższego czasu nici). Domyślam się że przez nieoryginalną antenę która jest na dachu.
I pytanie- jeśli nie było nawigacji to anteny są wszystkie takie same czy czymś się różnią? Przed kupnem nowej anteny muszę sprawdzić jaka jest dokładnie antena czy brać w ciemno? Jeśli muszę sprawdzić typ anteny- to tylko przez podsufitkę?
Miałem radio jakieś Sony, radio nie działało (w przeciągu może 3 tyg raz dobrze łapał sygnał), teraz mam RCD 200 z adapterem i też nie działa mi radyjko (również jeden dzień kiedyś łapał fale, od dłuższego czasu nici). Domyślam się że przez nieoryginalną antenę która jest na dachu.
I pytanie- jeśli nie było nawigacji to anteny są wszystkie takie same czy czymś się różnią? Przed kupnem nowej anteny muszę sprawdzić jaka jest dokładnie antena czy brać w ciemno? Jeśli muszę sprawdzić typ anteny- to tylko przez podsufitkę?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
czarekcw kup oryginalną antenę do VW.
Jesteś pewny co do zmienionej anteny?
Jeśli jest założony jakiś badziew za 20 zł to może być problem z odbiorem. Oryginalna antena na alledrogo nie kosztowała jakoś strasznie dużo.
Dobrze jakbyś zajrzał pod podsufitkę i zobaczył co tam masz, nawet jaka końcówka. Bo pytanie czy został oryginalny kabel czy został zmieniony.
Jesteś pewny co do zmienionej anteny?
Jeśli jest założony jakiś badziew za 20 zł to może być problem z odbiorem. Oryginalna antena na alledrogo nie kosztowała jakoś strasznie dużo.
Dobrze jakbyś zajrzał pod podsufitkę i zobaczył co tam masz, nawet jaka końcówka. Bo pytanie czy został oryginalny kabel czy został zmieniony.
- czarekcw
- kierownik kibla
Tak jestem przekonany w 100% co do nieoryginalnej anteny, widziałem wiele MK 4 i mają inne a ja mam jakieś dziadostwo. Auto z DE sprowadzone więc nie znam aż tak dokładnie historii auta.
Wiem, że końcówka od anteny gdzie się podczepia radio jest oryginalna.
Wiem, że końcówka od anteny gdzie się podczepia radio jest oryginalna.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
To kup oryginalną. Wymiana nie jest przesadnie skomplikowana. Musisz zdjąć tylną maskownicę na końcu podsufitki i najlepiej odchylić/zdemontować osłonę słupków C. Na tylko odchylałem przez co podsufitka się lekko opuściła i miałem dostęp do anteny.
Ja miałem spaloną i kupiłem za około 55zł i łapie bardzo dobrze a podsufitkę delikatnie odchyliłem bez odkręcania boczków tylko trzeba uważać aby się nie złamała trochę to zajęło ale się udało najlepiej tak jak kolega wyżej pisze przynajmniej lepszy dostęp .