Elektryczne szyby, lusterka i podgrzewaniw foteli

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

painus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: painus » pt mar 25, 2011 01:48

Witam chce w moim mk3 zamontować elektryczne szyby mam juz podnosniki z wiazką z drzwi czy bedzie potrzebne coś wiecej? dodam że wszystko pochodzi z anglika. Chce także zamontować elektryczne lusterka co do tego bedzie dokładne potrzebne? Mam także podgrzewane fotele, pod nimi są przekazniki z jakąs instalacją czy wystarczy przełącznik z plusem żeby fotele grzaly? Auto do rozbiórki będe miał jeszcze przez kilka dni także proszę o szybka odpowiedz oraz z góry dziekuje za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 25, 2011 11:27

painus, musisz uzyc wyszukiwarki bo było wszystko

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

painus
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: painus » pt mar 25, 2011 20:04

jakos nie mogę znalesc dokładnej odpowiedzi na moje pytania , wystarczy że ktoś mi odpowie czy potrzeba dodatkowej wiązki która idzie z słupka do skrzynki bezpieczników czy jest ona montowana w każdym mk3 fabrycznie bo podnosniki z przełacznikami i wiązkami z drzwi już posiadam ;) a co do foteli to myślę że sobie jakoś poradze.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 25, 2011 20:50

nie ma takiej wiązki w każdym mk3 musisz zdobyć lub dorobić tzw wiązkę przednią która łączy obie strony i jest wpięta w skrzynkę ( 7 kabli bodajże idących z prawa na lewo z których trzy są wpięte "dodatkowo" w skrzynkę: masa, plus stały i plus po zapłonie. O ile się nie mylę założenie silniczków z wersji angielskiej spowoduje że będą działać na odwrót i zmieniając biegunowość kabli tego nie załatwisz, ale nie wiem czy nie dotyczy sytuacji kiedy dasz włączniki od wersji prawostronnej czy UK. Gdyby coś takiego wystąpiło to trzeba silniczek odkręcić od modułu i obrócić go wzdłuż osi o 180 stopni, ale sprawdź to po prostu zanim założysz wszystko. Schemat napewno jest na forum bo nawet sam dawałem

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”