Golf 3 nie moge odpalić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 3 nie moge odpalić
Witam wszystkich!!
Mam problem nie moge odpalić Golfa 3 1.6 benzynka
Pompka chodzi zdejmowałem wężyk co dochodzi i ciśnienie prysło paliwem
Po zdjęciu wężyka i przekręceniu stacyjki paliwko płynie sobie.
Jak naleje paliwa na przepustnica po zdjęciu filterka to fura chodzi normalnie do wypalenia benzynki
Silnik wyglada mi na wielotrysk ma plastikowy kolektor ssący ale filter jak od zwykłego gaźnika (plastkowy kolektor a w śroku jakby gaźnika na nim jajowaty filter)
Czyżby coś się zapchało
Mam problem nie moge odpalić Golfa 3 1.6 benzynka
Pompka chodzi zdejmowałem wężyk co dochodzi i ciśnienie prysło paliwem
Po zdjęciu wężyka i przekręceniu stacyjki paliwko płynie sobie.
Jak naleje paliwa na przepustnica po zdjęciu filterka to fura chodzi normalnie do wypalenia benzynki
Silnik wyglada mi na wielotrysk ma plastikowy kolektor ssący ale filter jak od zwykłego gaźnika (plastkowy kolektor a w śroku jakby gaźnika na nim jajowaty filter)
Czyżby coś się zapchało
- Wardek
- Mały gagatek
Jeśli zwykły wtrysk to w moim przypadku też auto nie paliło wogóle a okazało się że był to głupi czujnik temperatury... Było troche korowodu zanim doszedłem do tego że to jego wina..
Ściągając wtyczkę z czujnika, sterownik wtrysku powinien wejść w tryb serwisowy i puścić jakąś dawkę paliwa na wtryskach...
Ściągając wtyczkę z czujnika, sterownik wtrysku powinien wejść w tryb serwisowy i puścić jakąś dawkę paliwa na wtryskach...
Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Quattro Avant
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..
- Wardek
- Mały gagatek
Kolego pochwal sie jaki masz motor, jakie ma oznacznie...
Ja mam wprawdzie 1.8, ale jeśli masz ten co jest na zdjęciu to czujnik ci wskazałem strzałką..
Ja mam wprawdzie 1.8, ale jeśli masz ten co jest na zdjęciu to czujnik ci wskazałem strzałką..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Quattro Avant
VW Golf 1.9 TDI 1Z
VW Golf 1.9 TDI 1Z
skandal12, to polecam http://www.passatgl5.polnet.biz/golf3/s ... zynowe.htm a Ty masz tak wogóle nr silnika i typ na naklejce na obudowie paska rozrządu
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 21:40 ]
no a Ty masz pewnir AEE
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 21:40 ]
no a Ty masz pewnir AEE
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Zdejmij sobie wtyczkę z wtryskiwacza i sprawdz czy przychodzi na jeden z pinów napięcie 12v (możliwe że skrzynka bezpieczników padła w tym przypadku na z żadnym z czujników nie ma napięcia) jeszcze jedno sprawdz sobie czy wszystko masz podłączone (przewód podciśnieniowy do serwa, podciśnienie do listwy paliwowej itp)