czy silnik spasuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czy silnik spasuje
witam prosze o pomoc mam mk2 na pełnym wtrysku 1,3 tylko poszła mi uszczelka pad głowicą i zamiast ją wymieniac chcę włożyć inny silnik niby jest ten sam tylko zauważylem jedną różnice że w tym pierwszym rozdzielacz paliwa jest z plastiku i regulator paliwa przykręcany z boku a w tym drugim z aluminium i przykręcany od czoła regulator
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
czy silnik spasuje
jeżeli to te same silniki to nie ważne jak sobie pobierają paliwo, aby reszta była OK. Albo po prostu zostaw te stare (po co je likfidować)
czy silnik spasuje
tylko ,że ten który teraz chodzi leje olejem spod głowicy dlatego ta podmiana ,a można podmienić cały kolektor dolotowy wraz z rozdzielaczem regulatorem i wtryskiwaczami
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
czy silnik spasuje
jeżeli to te same silniki to pewnie tak, potem jechać do mechaniora wyregulować i powinno być git
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
czy silnik spasuje
tak się zastanawiam skoro twój silnik jest dobry kwestia tylko uszczelki to czy warto podmieniać silnik tym bardziej że nie jesteś w 100 % pewny że będzie cacy? rozumiem że skoro chcesz podmieniać wtryski jesteś pewny że są ok?
ps wtrysk taki czy taki pasuje nie wiem jak z elektryką ale jako tako jest to samo u mnie są dwa NZty i mój ma alu a drugi inne obydwa z tego samego roku
ps wtrysk taki czy taki pasuje nie wiem jak z elektryką ale jako tako jest to samo u mnie są dwa NZty i mój ma alu a drugi inne obydwa z tego samego roku
passat b5 115KM AZM 2003r