Czujnik ciśnienia oleju - 1.8 RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam, chyba dobrze napisałem w temacie, chodzi mi o czujnik,który jest umiejscowiony patrząc od przodu auta z prawej strony silnika w głowicy nad króćcem od węża wodnego,który idzie do nagrzewnicy (mam nadzieję,że jasno to opisałem). A problem tkwi w tym,że przez wspomniany czujnik....przecieka olej i to nie na łączeniu z głowicą tylko przez jego wnętrze,które jest zakryte osłoną gumową w której jest przewód elektryczny. Zdarzała się Wam taka usterka? A moje pytanie dotyczy jakiegoś oznaczenia,numeru na podstawie którego mogę zakupić nowy czujnik,jak kształtuje się orientacyjnie jego cena i jakiej firmy (firm) szukać ,kupić. Dzięki za informację . Pzdr.
Andrzej
zdarza sie mi czujnik wysiadł jak bylem po za domem i walił olej jak z kranu jaki czujnik to ci nie powiem dokładnie bo u mnie akurat wymieniali w serwisie bo innej opcji nie było ale myślę ze koszt 20 zl góra 30
-
- Ma gadane
ja miałem ostatnio też taką usterkę, brązowy czujnik i chyba 8zł zapłaciłem za niego
22 zł nowy. Najlepiej wyjmij go i pokaż w sklepie, bo mi powiedzieli, ze w katalogu mają 3 modele do mojego RP i musiałem wracać się do domu po czujnik.
-
- Użytkownik
Temat zakończyłem, dałem 19 zeta, w sklepie tylko gość spytał jakiego koloru jest czujnik. Założyłem,wszystko jest ok i ....nic nie cieknie. Dzięki za informacje. Pzdr.
Temat można zamknąć.
Temat można zamknąć.
Andrzej