[MK3] Pas bezpieczeństwa (przód)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
[MK3] Pas bezpieczeństwa (przód)
Mam mały problem z pasem bezpieczeństwa pasażera. Nie zwija się sam po odpięciu i trzeba mu troche pomóc.
Czy można zrobić coś by zwijanie następowało samoczynnie?
Czy można zrobić coś by zwijanie następowało samoczynnie?
ja to przerabialem przez ostatnie pol roku, nawet do rpzegladu jechalem z pasem spietym od srodka agrafka. ale ostatnio juz zrobilem z tym porzadek.
krok 1. Wyprac pas, czasami sie nie zwija bo jest brudny
krok 2. Sprawdzic sprezyne
krok 3. aczkolwiek jak juz przestaje sie zwijac to potem to coraz gorzej i gorzej idzie, ew. wymienic mozna, to nie jest trudne. Sciaga sie slupek (na gorze sa zatrzaski), odkreca 3 srubki wyciaga wszystko wsadza nowy przykreca i juz. z tym ze jak masz pas z pirtechnicznym napinaczem to mozesz miec troche zabawy by taki dostac.
krok 1. Wyprac pas, czasami sie nie zwija bo jest brudny
krok 2. Sprawdzic sprezyne
krok 3. aczkolwiek jak juz przestaje sie zwijac to potem to coraz gorzej i gorzej idzie, ew. wymienic mozna, to nie jest trudne. Sciaga sie slupek (na gorze sa zatrzaski), odkreca 3 srubki wyciaga wszystko wsadza nowy przykreca i juz. z tym ze jak masz pas z pirtechnicznym napinaczem to mozesz miec troche zabawy by taki dostac.
Hell is worth all that...
Blog o kosztach użytkowania Golfa - http://mojgolfik.blogspot.com/
Blog o kosztach użytkowania Golfa - http://mojgolfik.blogspot.com/
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Można ją naciągnąć. Jest umocowana w takiej pokrywce, trzeba ta pokrywkę lekko podważyć (jest na zatrzaskach z których kilka jest zatopionych, ale nic się nie dzieje po ponownym złożeniu, i starać się pokrywką rzekręcić kilka obrotów tak żeby spręzyna była bardziej napięta. Jeśli sie pokrywkę za mocno wyciągnie to sprężyna wyskakuje i trzeba kręcić od nowa. Zajęło mi z godzinkę zanim doszedłem do takiej wprawy żeby mi nie wypadała, ale da się zrobić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
no jasne. Cały automat od pasa musisz mieć w rękach, pas wyciągnięty żebyś miał swobode manerwru. I pamiętaj że pas się blokuje w automacie jeśli trzymasz go w innej jak pionowa pozycji, tylko w pionowej wyciągniesz
[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 10:23 pm ]
to znaczy można wyciągnąć, ale musisz taką zębatkę co tam jest odblokowywać rozwijając pas. Jak będziesz miał to w rękach to wszystko jest proste
[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 10:23 pm ]
to znaczy można wyciągnąć, ale musisz taką zębatkę co tam jest odblokowywać rozwijając pas. Jak będziesz miał to w rękach to wszystko jest proste
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- felicjator
- Ma gadane
- Kontakt: