zła praca pompki paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zła praca pompki paliwa
witam mam nastepujacy problem z moim golfem 3 1.6 beznyna. mianowicie chodzi o to ze bompka nie wyciaga mi do konca paliwa w zbiorniku jak dochodzi do ostatniej bialej kreski to juz mam problem go odpalic gdyz slysze ze pomka nie pompuje paliwa (charakterystyczne takie buczenie). Jaka to może być przyczyna czy to moze być mankament golfuów bo u mojego kumpla to samo bylo i mowi ze tego nie da sie tak zrobic bo golfy tak maja. Czy po prostu jest to jakas usterka ktora mozna bez problemu naprawic. dodam ze dgy jest powyzej 1 kreski paliwa to golfina bez problemu zapala
- Paweł Marek
- V.I.P.
zła praca pompki paliwa
na ogół to efekt złego montażu nowej pompki, bez koniecznego oringu na jej obwodzie. Jeśli jest jeszcze oryginalna trzeba wyjąć, może tylko sitko na dole zapaprane
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: zła praca pompki paliwa
no problem juz jest znany mam uszkodzony licznyk i mi zly stan paliwa pokazuje bo wskaznik paliwa jest polaczony rezystorkiem ze wskaznikiem od temp. cieczy chlodzacej
Re: zła praca pompki paliwa
mam dobrze to jest wina licznika bo zle pokazuje mi tez temp wody a to jest polaczone rezystorem