Mam pytanko. Pacjent to AGN z 4-motion. Jestem na etapie wyciagania calego zespolu napedowego i mam pytanko co do walu napedowego do tylnego mostu. Czy jest jakis specjalny trik na rozlaczenie go ze skrzynia ?? Odkrecilem te 3 sruby M8 miedzy walem a tlumikiem drgan, ale wal ani drgnie. Zgodnie z etka wyglada to tak:
Widze, ze pod Nr 5 miedzy walem a tlumikiem jest jeszcze jakas tulejka, ona centruje caly wal ?? czy po odkreceniu tych srub musze mocniej szarpnac czy cos, aby to rozdzielic.
Pozd
4-MOTION oddzielenie walu napedowego od skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
A więc tak kolego przerabialem to bo mi się przegłub rozsypał musisz zdjąć tłumnik i na środku jest łączony właśnie przegłubem musisz wszystkie śruby wykręcić i wał się rozpołowi
A przy tym tlumiku drgan nie da sie tego walu rozlaczyc ?? bede odsuwal poprostu cala skrzynie do przodu i myslalem, ze jakos to sie rozlaczy
MK IV AJM
Re: 4-MOTION oddzielenie walu napedowego od skrzyni
Da się tylko trzeba odkręcić wszystkie śrubt czyli 6 sztuk nie 3.wojti2001 pisze:A przy tym tlumiku drgan nie da sie tego walu rozlaczyc ?? bede odsuwal poprostu cala skrzynie do przodu i myslalem, ze jakos to sie rozlaczy
www.proturbo.com.pl