Jak wykonać maskę w stylu rost?
I jeszcze takie pytanie to się jakoś potem maluje bezbarwnym? I ile taka maska wytrzymuje?
Rost style
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rost style
zdzierasz cały lakier z maski do gołej blachy, i czekasz aż zardzewieje lub polewasz wodą z solą (będzie szybciej). Można polakierować bezbarwnym, ale lepszy efekt jest normalnie bez lakierów. Taka maska przetrzyma golfa jeśli chodzi o wytrzymałość.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Rost style
Polecam kwas solny, bardzo dobre efekty. U mnie maska nie chciała rdzewieć,prawdopodobnie ocynk bo była od nowszego golfa po tym zadziałało,poza tym rdza wtedy równiej kryje, u mnie samochód był nierówno pokryty rdzą i po kwasie solnym ruda piękniejsza wykwitła. Zresztą zajrzyj do tematu o moim golfie na początku masz opisane, link w podpisie.
viewtopic.php?f=87&t=349007 Mój mk2 rost
Re: Rost style
Sorki za odkop ale mam jeszcze pytanko od czego zależy odcień rdzy bo czasem jest taka ładna jasno pomarańczowa a czasem taka bardzo ciemno brązowa?
Rost style
Jasnopomarańczowa jak długo z tym nic nie robisz, ciemna jak "zdzierasz" utleniony metal.