Jak mozna sprawdzic wtrysk???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak mozna sprawdzic wtrysk???
Witam, problem polega na tym ze nie działa wtrysk tzn nie podaje dawki paliwa przez co nie moge odpalic maszyny. Autko mam zasilane gazem wiec musze miec na rozruch paliwo. jak sprawdzalem to pompa iskra wszystko gra. Pomocy!!! moze ktos wie jak sprawdzic wtrysk???
skoro pompa ok iskra jest to poco masz podawac napięcie na cewkę ? problem tkwi w samym aparacie zpłonowym sprawdz go dokładnie od kopułki palec i sam wałek na aparacie czy nie ma luzu osiowegoMac'k pisze:musze miec na rozruch paliwo. jak sprawdzalem to pompa iskra wszystko gra
[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 09:23 ]
nic nie szkodzi opisywałem mój problem w poscie pod tytułemAWARYJNE ODPALANIE NA GAZIEgreg pisze:sorry za wprowadzenie w bład
[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 09:25 ]
sprawdz samą kostkę która idzie do wtrysku
no i widzisz często tak się zdaża MóJ szwagier w fiacie panda z instalką gazoową miał problem był w serwisie fiata powiedzieli mu że na benzynie chodzi ok bo podpieli pod kompa a instalka ich nie interesi ponieważ nie zakładana była u nich w rezultacie yrwali mu mocowanie filltra powietrza i nic o tym nie powiedzieli a a utko nie chjodziło a ni na benzynie ani na gazie okazało się że koncówka własnie na wtrysk taki żółty kabelek był naderwany i przerywał pojechał do nich aby kupiś kostkę powiedzieli mu ze całą listwę za 1.800 zł a zrobiłem mu to lutująć kabelek w pinie problem z głowy takie serwisy mamy niestety