alternator - na wolnych nie ma ładowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie swieci mi sie kontrolka ale widze że swiatła przygasają, dmuchawa, wycieraczki i wszystko co elektryczne. szczotki czy coś może innego?
Re: alternator - na wolnych nie ma ładowania
Witam.Sprawdz napięcie paska klinowego oraz regulator nap
dobra. a gdzie jest ten regulator?
aaa już wiem że to ten element gdzie szczotki. ale jak mam go sprawdzić?
Multimetr do ręki i sprawdź napięcie ładowania bo stwierdzenie na podstawie jasności świateł że "alternator - na wolnych nie ma ładowania" jest conajmniej śmieszne.
Ostatnio zmieniony pn mar 21, 2011 21:13 przez Witek.J, łącznie zmieniany 1 raz.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
sprawdź po prostu miernikiem ile jest na odpalonym aucie , jak zaraz po odpaleniu jest 14V -/+ na akumulatorze to jest dobrze jak rośnie powoli lub jest małe to mogą być szczotki lub regulator
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
kolego witku gdyby było sprawne ładowanie to nie musiałbym nowego akusia ładować 2 razy. dzięki, jutro porobie pomiary i odezwe sie
Re: alternator - na wolnych nie ma ładowania
Najprosciej-podmienic podmienic od kolegi u którego ladowanie jest w porządkuostry pisze:dobra. a gdzie jest ten regulator?
Coś ty sprawdzał ?
W innym wątku silnik chodzi źle, a tu nawet z prądem masz kłopot. Zrób może najpierw ładowanie, bo beż normalnego napięcia silnik też nie będzie chciał normalnie działać.
W innym wątku silnik chodzi źle, a tu nawet z prądem masz kłopot. Zrób może najpierw ładowanie, bo beż normalnego napięcia silnik też nie będzie chciał normalnie działać.
chyba źle to mierzyłem miernik miałem ustawiony na 20V, czerwony na VΩ a czarny na COM
To chyba dobrze, ale co i gdzie to ja nie wiem, bo takie wyniki są raczej niemożliwe, żeby napięcie skakało od 0 do 16 V, no chyba że ci się ręce trzęsły
poważnie tak było. sam byłem zdziwiony. może ten miernik do dupy. a może to przez tą zardzewiała troche śrube, kurde no nie wiem. mierzyłem też od akusia i takie same cyrki.