Dzwiek dochodzacy z bagaznika jakbym wiozl talerze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Posiadam golfa IV GTI rok 1999. W czasie jazdy po nierownosciach od strony prawego tylniego kola docieraja do mnie dzwieki jakbym wiozl w bagazniku talerze. Wyrzucilem wszystko z bagaznika lacznie z kolem zapasowym sprawdzilem boczne skrytki nic w nich nie ma a dzwiek wciaz jest. Sprawdzilem tlumik wszystko jest ok. Jak bujam samochodem jest cicho. Nie mam pojecia skad to sie bierze. Macie moze jakies pomysly gdzie by tu zajrzec? Pozdrawiam
Posiadam golfa IV GTI rok 1999. W czasie jazdy po nierownosciach od strony prawego tylniego kola docieraja do mnie dzwieki jakbym wiozl w bagazniku talerze. Wyrzucilem wszystko z bagaznika lacznie z kolem zapasowym sprawdzilem boczne skrytki nic w nich nie ma a dzwiek wciaz jest. Sprawdzilem tlumik wszystko jest ok. Jak bujam samochodem jest cicho. Nie mam pojecia skad to sie bierze. Macie moze jakies pomysly gdzie by tu zajrzec? Pozdrawiam
U mnie w kombi dzwoniło podobnie mocowanie rolety bagażnika.
Może górne mocowanie amortyzatora,podkładka lubi dzwonić
Lewarek może... albo jak w moim przypadku nakładka na podsufitce obok klapy się odpieła i stukała. Nawet nie było widać że zatrzask popuścił
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
też bym to sprawdził...potrafi nieźle hałasowaćzikr6 pisze:Może górne mocowanie amortyzatora
Piankowe odbojniki w amortyzatorach - jak byle jakie lubią przy niskich temperaturach się luzować i latają
Ba.........................
Re: Dzwiek dochodzacy z bagaznika jakbym wiozl talerze
a to stukanie to tak jakby w zderzarku ? u mnie takie coś słychać w zderzaku przy zamykaniu klapy w momencie zamknięcia lub po wł sprzęcie muzycznym czyli skrzyni basowej jak wali to to też słychać. Masz podobnie ?
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- Qto
- _
- Kontakt:
szybkivw, u Ciebie to będą klapki pod zderzakiem przez które ucieka nadmiar ciśnienia...właśnie przy zamykaniu bagażnika lub kiedy gra muzyczka w bagaju Na dziurach nie będzie to hałasowało. Na fotce niżej widać...pod lewą lampą są dwa otwory na przewody, na lewo od nich jest pionowy prostokąt...to właśnie to, takie jakby skrzela...po prawej stronie auta też to jest
dzięki to będzie to a powiedz mi jak mam ten zderzak zwalić z auta ? ;P bo nie mogłem go wyczepić wczoraj i chyba ślizg ułamałem ;/
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Sprawdź czy klocki nie są luźne w zacisku. Jak sprężynka pęknie to klocek będzie tarabanił.
- Qto
- _
- Kontakt:
a śruby pod lampami odkręciłeś ?? Najpierw trzeba lampy zdjąć...szybkivw pisze:powiedz mi jak mam ten zderzak zwalić z auta ?
Wkręty w nadkolach i dwie śruby pod zderzakiem z tyłu auta...
no niestety ;P przy lampach nie odkręciłem ;P wezę się za to w week ;p pozdro i dzięki Qto
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
U mnie tez tak tarabani cos jakby przy górnym mocowaniu amorka ale ten stukot jest jakby ktoś w pustą plastikową rurę stukał. Nie ma pojęcia co to jest . Wymieniłem amorki z odbojami i osłonami i dalej stuka
Re: Dzwiek dochodzacy z bagaznika jakbym wiozl talerze
Może tuleje tylnej belki?sebagubin pisze:U mnie tez tak tarabani cos jakby przy górnym mocowaniu amorka ale ten stukot jest jakby ktoś w pustą plastikową rurę stukał. Nie ma pojęcia co to jest . Wymieniłem amorki z odbojami i osłonami i dalej stuka