Witam.
Mam takie pytanie, czy w 1.6 SB z ori IC mozna jakos poprawic wydajnosc tego IC bez montazu dodatkowego IC ? Jakies spryskiwacze wody, czy one cos daja ? Dodam, ze silnik nie jest krecony, a w lato potrafil ciut sie grzac i trzeba bylo wlaczac cieply nawiew zeby odjac mu troche ciepla. Dodam, ze wentylator sie odpalal, ale za pozno i dlatego trzeba bylo zdejmowac cieplo.
Polepszenie chlodzenia golf mk2 1.6 gtd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- czarnyblack
- Użytkownik
a pompa wody daje rade??
a może stary płyn masz?
a może chłodnica zakamieniona?
a może uszczelka pod głowicą klęka?
poza tym to przypadłość 16TD że się troche wskazówka licznika wychyla w prawo.Jak jest już tak fest nagrzany zobacz zewnętrznym termometrem wyskalowanym do 100stC ile tak naprawdę ma płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym.Być może ,że wskaźnik trochę świruje.
a może stary płyn masz?
a może chłodnica zakamieniona?
a może uszczelka pod głowicą klęka?
poza tym to przypadłość 16TD że się troche wskazówka licznika wychyla w prawo.Jak jest już tak fest nagrzany zobacz zewnętrznym termometrem wyskalowanym do 100stC ile tak naprawdę ma płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym.Być może ,że wskaźnik trochę świruje.
- czarnyblack
- Użytkownik
Pompa z tego co wiem to byla zmieniana rozem z rozrzadem, plyn moze i nie jest najnowszy, nie zaszkodzi zmienic. Czy chlodnica zakamieniona tego nie wiem, jak to sprawdzic ? Uszczelka raczej cala. Z tym termometrem nieglupie, jak dorwe taki to sprawdze.
http://www.youtube.com/watch?v=PgGr6pqjkLk Mój dziadek
chłodnice sprawdzisz tylko i wyłącznie wyjmując ja i zerkając przez otwory czy nie jest zajechana od środka.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Można też założyć termostat co się wcześniej będzie otwierał, lub też poszukać włącznika chłodnicy co wcześniej wentylator będzie włączać.
- czarnyblack
- Użytkownik
A to przy jakiej temp najlepiej jakby sie wlaczal ? I skad dostac taki czujnik ? Od jakiego modelu najlepiej, bo rozumiem ze to nie bedzie od golfa mk2 ?
http://www.youtube.com/watch?v=PgGr6pqjkLk Mój dziadek
Co ma ten temat do działu SPEED?
Jeśli się grzeje,jest niesprawny układ chłodzenia,przyczyny podał kolega wyżej.
Nie jesteś od wczoraj na forum,regulamin powinieneś znać
Jeśli się grzeje,jest niesprawny układ chłodzenia,przyczyny podał kolega wyżej.
Nie jesteś od wczoraj na forum,regulamin powinieneś znać