[All VW] Polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

[Alll VW] Polerowanie lakieru.
malina2010, Jednoznacznie nie da się określić wydajności past 3M. Przede wszystkim zależy to od stanu lakieru oraz twoich umiejętności itd.
Średnio na jedno auto zużywam 100 g Fast Cut Plus, zaznaczam że to jest wartość średnia i na pewno nie uzyskasz takich zużyć polerując ciemne lakiery.
Dodatkowo następny etap będzie przeprowadzony pastą lekko ścierną.
G3 to pasta gruboziarnista, więc po jej użyciu należałoby użyć pasty lekko ściernej i dopiero wtedy nabłyszczającej.
Na jasnych lakierach może i twój sposób by się sprawdził, jednak na ciemnych może być problem.
A farecli pisałem już kilkakrotnie.
Średnio na jedno auto zużywam 100 g Fast Cut Plus, zaznaczam że to jest wartość średnia i na pewno nie uzyskasz takich zużyć polerując ciemne lakiery.
Dodatkowo następny etap będzie przeprowadzony pastą lekko ścierną.
G3 to pasta gruboziarnista, więc po jej użyciu należałoby użyć pasty lekko ściernej i dopiero wtedy nabłyszczającej.
Na jasnych lakierach może i twój sposób by się sprawdził, jednak na ciemnych może być problem.
A farecli pisałem już kilkakrotnie.
Powitać
Proszę o ocenę oraz pomoc w doborze chemii do wypolerowania lakieru ewentualnie tylko do odświeżenia lakieru politurą i woskiem?
Moje autko na chwilę obecną wygląda jak widać na poniższych zdjęciach. Nie wiem czy mam go wypolerować mechanicznie czy starczy ręcznie? A może tylko jakiś kosmetyk staczy?

Mile widziane komentarze...
Proszę o ocenę oraz pomoc w doborze chemii do wypolerowania lakieru ewentualnie tylko do odświeżenia lakieru politurą i woskiem?
Moje autko na chwilę obecną wygląda jak widać na poniższych zdjęciach. Nie wiem czy mam go wypolerować mechanicznie czy starczy ręcznie? A może tylko jakiś kosmetyk staczy?

Mile widziane komentarze...
Notlauf - Mnie już Boguś nie lej
Twój lakier najgorzej nie wygląda, użyj do tego drobnoziarnistej pasty np PB SSR-2 do tego jakiś wosk
- fireman998
- Mały gagatek

- Kontakt:
m911,
a tą pastę którą polecasz na lakier Łaczka to stosować mechanicznie czy ręcznie starczy przy jego stanie lakieru?
a tą pastę którą polecasz na lakier Łaczka to stosować mechanicznie czy ręcznie starczy przy jego stanie lakieru?
Notlauf ---> Mnie już Boguś nie lej...
ogólnie pastę dałem do polerski ręcznej, lecz mechanicznie będzie lepszy efekt
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

SSR czy SRP nie poradzi sobie z wszystkimi rysami na tym aucie, a już na pewno polerując ręcznie.
Łyczek, na takich zdjęciach za bardzo nie widać stanu lakieru, mój też jest niby ok, a jak zrobiłem przy świetlówce to na kosmetykaaut.pl zastanawiali się skąd to się wzięło
ale odkładam mamomnę na porządne polerowanie
ale odkładam mamomnę na porządne polerowanie

-
malina2010
- Nowicjusz

a polerujac pastami 3m poleruje sie stala predkoscia czy zwieksza sie obroty moze ktos napisac na jakich obrotach pracuje
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

Re: [Alll VW] Polerowanie lakieru.
Zaczynasz na niskich rozprowadzając pastę, potem stopniowo je zwiększasz, aż do maksymalnych (gąbka polerska 150 mm) 2500 obr/min.malina2010 pisze:a polerujac pastami 3m poleruje sie stala predkoscia czy zwieksza sie obroty moze ktos napisac na jakich obrotach pracuje
Polerując pastą grubo ścierna, nie rozpędzaj zbytnio polerki.
-
malina2010
- Nowicjusz

jeszcze chcialem zapytac bo na tym filmiku " onclick="window.open(this.href);return false; gosc czyms na koniec pryszcze i wyciera szmatka czym on tam pryskal woda zmywacz silikonu czy moze plyn do mycia okien bo i to slyszalem uzywaja
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
wg mnie o słabo wtarł tą pastę albo dał jej za dużo w skutek czego gąbka bardziej slizgała sie po paście ie nie mógł jej dobrze rozprowadzić i na koniec sporo mu jej zostało na elemencie...malina2010 pisze:jeszcze chcialem zapytac bo na tym filmiku " onclick="window.open(this.href);return false; gosc czyms na koniec pryszcze i wyciera szmatka czym on tam pryskal woda zmywacz silikonu czy moze plyn do mycia okien bo i to slyszalem uzywaja
Re: [Alll VW] Polerowanie lakieru.
Witam,chcialem zapytać czy da radę zrobić coś z tym lakierem.
Autko kupiłem niedawno 2001r.produkcji, sprowadzone z Niemiec.Właściciel chyba jeździł tylko na myjnie automatyczną.
Trochę żałuję że nie kupiłem samochodu z jasnym lakierem,taki mialem wczesniej i rysy nie były tak widoczne.
Nie musicie pisać czym mam to robić tylko czy jest coś do zrobienia z tym lakierem.

Uploaded with ImageShack.us

Autko kupiłem niedawno 2001r.produkcji, sprowadzone z Niemiec.Właściciel chyba jeździł tylko na myjnie automatyczną.
Trochę żałuję że nie kupiłem samochodu z jasnym lakierem,taki mialem wczesniej i rysy nie były tak widoczne.
Nie musicie pisać czym mam to robić tylko czy jest coś do zrobienia z tym lakierem.

- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia

rafal0325, Po polerce mikroryski znikną, ale musi być dobrze przeprowadzona.
Potem tylko odpowiednia konserwacja lakieru.
Potem tylko odpowiednia konserwacja lakieru.