Witam!
Przy gaszeniu silnika, słychać metaliczny stukot dobiegający z okolic silnika. Dla porównania brzmi tak jakby jakaś metalowa część pod wpływem rezonansu obijała o drugą (okładzinę, opaskę, itd.). Jutro postaram się bliżej temu przyjrzeć ewentualnie wrzucę jakieś audio.
Co może być przyczyną tego metalicznego dźwięku?
Metaliczny stukot przy gaszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
Wszystko co metalowe .... wróżyć z fusów nikt tu nie potrafi ... niech ktoś za ciebie gasi autko - a Ty patrz i *#cenzura#* co tam tak dzwoni.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
Haki, może się tak dobrze nie znam, ale wątpię że może być "n" przyczyn.
Chce się po prostu na chwilę obecną zorientować co do różnych możliwości.
BTW jutro osłucham i może uda się sprecyzować.
Chce się po prostu na chwilę obecną zorientować co do różnych możliwości.
BTW jutro osłucham i może uda się sprecyzować.
Słuchaj mam nadzieję ,że nie odebrałeś mojej odpowiedzi jako coś złego.. To ,że jesteś nowy - nic nie znaczy - dla mnie każdy użytkownik jest taki sam. Jedni mają ogromną wiedzę , inni się jej uczą ,,, jeszcze inni koledzy z forum pracują na co dzień z autami grupy VAG.
Odnośnie Twojego problemu - takie stuki - może być sprzęgło , może być również luźna osłonka metalowa , lub coś w tym stylu...
Zrób proszę tak jak pisałem w 1 odpowiedzi - a zobaczysz - ,że krąg się zawęzi i napiszesz ,że np po prawej , lewej stronie silnika coś metalicznie stuka.
3m się i pozdrawiam .
Odnośnie Twojego problemu - takie stuki - może być sprzęgło , może być również luźna osłonka metalowa , lub coś w tym stylu...
Zrób proszę tak jak pisałem w 1 odpowiedzi - a zobaczysz - ,że krąg się zawęzi i napiszesz ,że np po prawej , lewej stronie silnika coś metalicznie stuka.
3m się i pozdrawiam .
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google