Jak założyć samemu Tempomat do golfa IV?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
daro2, masz jednak szczęście - miałeś montowany tylko jeden sterownik silnika - podłączasz zgodnie z tym schematem dla Twojego silnika - sam sposób podpinania kabli i jak dostać się do wtyczek masz u nas na forum - posłuż się tylko tym schematem a potem VAGiem wklep kod dla aktywowania tempomatu

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Bardzo Ci dziękuję grg474, za pomoc ale niestety chyba sobie z tym nie poradzę, z rozebraniem tych elementów które są opisane na forum nie będę miał żadnych problemów, laptopa też mam natomiast z podłączeniem tych kabelków to już kaplica, po prostu nie umiem czytać schematów
a nie chciał bym źle czegoś podpiąć i skopcić instalację, szkoda że nie mieszkasz gdzieś na śląsku czy podbeskidziu
Bo rozumiem że te podłączenie do TDI jest inne niż do benzyny? a jak się ma sprawa automatycznej skrzyni biegów?

daro2, nic nie skopcisz - schemat jak się boisz to ja ci odczytam
albo rozpisze z niemieckiego na nasze
Schemat który dałem dotyczy konkretnie twojego silnika nie jakiegoś tdi. To że masz automat to żaden problem.
Rzeknij słowo że chcesz wyklarowane z fotkami a już ci się to zrobi - powaga

Schemat który dałem dotyczy konkretnie twojego silnika nie jakiegoś tdi. To że masz automat to żaden problem.
Rzeknij słowo że chcesz wyklarowane z fotkami a już ci się to zrobi - powaga
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5