kontrolka abs
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
kontrolka abs
Zaczęła się świecić kontrolka abs a razem z nią miga czerwona z wykrzyknikiem.Sprawdzałem płyn hamulcowy i okazuje się,że jest.Czyżby coś gorszego?
bogmaj
kontrolka abs
Posprawdzaj kabelki przy czujnikach , a także bezpieczniki na aku i kostki za pompą ABS . Sugeruję też podpięcie pod kompa , powinno pokazać co mu dolega
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
kontrolka abs
Może klocki Ci się kończą, jeśli masz takie ze wskaźnikiem zuzycia i woła o wymianę bo już czujnik zużycia łapie masę?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka abs
ehem, dobry pomysłwojtas46 pisze:Sugeruję też podpięcie pod kompa
ale to raczej osobna kontrolka jest od tego...guziolek pisze:Może klocki Ci się kończą
kontrolka abs
czujnik ABS któregos koła - miałem to samo
kupuj najlepiej firmowy jak sie okaze ze to to
ja wymieniłem 3 podróby - i dopiero bosch załatwił problem
kupuj najlepiej firmowy jak sie okaze ze to to
ja wymieniłem 3 podróby - i dopiero bosch załatwił problem
kontrolka abs
nie wiem jaki masz silnik ale u mnie mialem cos takiego jak przepalil mi sie bezp na akumulaotrze i ten z nr9 obok kierownicy
kontrolka abs
też tak mi się pokazało, zabrzeczało itp. przekręciłem klucz z powrotem. Przestało. Nie wiem o co chodzi ale obawiam się, że to pewnie wróci za jakiś czas. Czy powodem może być niezbyt dobry akumulator???
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka abs
teoretycznie tak...w praktyce powinna też wyskoczyć kontrolka poduchsoprano99 pisze:Czy powodem może być niezbyt dobry akumulator???
kontrolka abs
ehm, dzisiaj wyskoczyła kontrolka poduch, ale to pewnie moja wina bo wyciagnalem i włożyłem bezpiecznik zegarów. oczywiście kontrolka abs nie sygnalizuje żadnego problemu. Coś w ogóle dziwnego się dzieje, bo wskazówka poziomu plaiwa jest cały czas na max. Jutro zerknę na pływak jak czas znajdę.