Co do materialow to wlasnie nabylem ksiazke o gaznikach, korzystam z opisow na stronie fiata, ale jesli ktos ma cos o regulacjach, doborze dysz, gardzieli, a takze o tym co jeszcze mozna usprawnic to prosze na maila
maxx84@o2.pl co do fot to wieczorem przy sztucznym oswietleniu wychodzily brzydko. Co do jakosci wykonania to sa wady ale pierburg pod tym wzgledem wiele lepszy nie jest
Oto zdjecia przygotowanego rozpylacza pierwszego przelotu.
[ Dodano: Pią Cze 02, 2006 09:35 ]
Moze na zdjeciach nie wyglada za rewelacyjnie ale w stosunku do serii to i tak niebo i ziemia
[ Dodano: Sob Cze 03, 2006 23:40 ]
Witam nie wiem czy kogos interesuje jeszcze temat... ale w kwestii przerobki robie nastepne kroki do przodu. Jedzie juz do mnie nowy kolektor z mk 1 bez plaszcza wodnego co powinno rowniez zaowocowac zwiekszonym napelnianiem
A tak przy okazji z dziedziny mniejszych rzezb. Bede mial razem z kolektorem gaznik SOLEX z mk 1 1,6... z tego co wiem to jest on prostszy od pierburga i jakby ktos chcial np wymienic 2E2 lub 2EE to oddam go za niewielkie pieniadze z podstawka... jak tylko go bede mial w rekach to zamieszcze zdjecia i opisze stan. Pozdro
[ Dodano: Pon Cze 05, 2006 18:03 ]
Witam. Po chwili nierobienia niczego znowu cos drgnelo
dzisiaj dostalem paczke z kolektorem z mk1. musze go oddac do splanowania i przygotowac miejsce pod gaznik z poldacza
co do linki gazu to sprawdzilem i na oske przepustnice w 125p pasuje mocowanie linki z 2E2 wiec nie trzeba niczego rzezbic. Dodatkowo mam juz zamowione 2 szt air hornow ktore jeszcze o 40 mm przedluza mi gardziele gaznika. A i mam do sprzedania gaznik SOLEX 31 PIC 6 w nawet niezlym stanie. Jesli ktos jest zainteresowany to pisac na priv. Wystawilem go na allegro za 10 zl. Jakby kto chcial to zapraszam.
[ Dodano: Pią Cze 16, 2006 17:52 ]
Witam Panowie. Temat znowu ruszey pelna para!!! Gaznik zalozony do golfa! Bylo troche roboty z kryza pod gaznik ale udalo sie! Na razie moge powiedziec tylko ze auto jedzie
nie mialem przyjemnosci wyjechac nim poza osiedle bo linka od gazu nie jest jeszcze zalozona 'profesjonalnie' ale to juz teraz najmniejszy problem. Silnik chodzi rowno, odpala bez problemow, gaz chodzi duzo lzej (bede to musial skorygowac bo az za lekko
) aha a warto bylo chodzby dla samego dzwieku!!! Jest przej......! Jak w takim typowym gaznikowcu jak sie doda gazu to flaki lataja
Jutro bede mogl napisac cos wiecej bo po dzisiejszych 2 km niewiele wiem pozatym ze juz go lubie
Ponizej zdjecia kryzy i z montazu
[ Dodano: Pią Cze 16, 2006 17:59 ]
Oto zdjecia z montazu i kryzy.