Czy da się podnieść auto - reg. amortyzatory?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy da się podnieść auto - reg. amortyzatory?
Mam golfa kombi III variant TD 2,0l sprowadzonego z niemiec na okropnie niskim zawieszeniu sportowym. Amortyzatory regulowane żółte z fioletowymi obręczami, nie pamiętam dokładnie firmy ale chyba RW (napewno dwuliterowa nazwa).
Dwie osoby w miarę znające sie na rzeczy powiedziały mi że nie pomoże kręcenie amortyzatorów bo mi podniesie przód max 2 cm a sprężyny będoą wtedy okropnie twarde. Zato panowie którzy zakładali mi gaz, stwierdzili że dadzą radę podnieść nawet o 4 cm. Osobiście 4-5 cm w zupełności by mnie satysfakcjonowało, ale nie jestem pewny czy nie chcą ze mnie zedrzeć kasy.
Co robić- zamawiać nowe amortyzatory zwykłe od golfa zwykłego (nie kombi) i zamienić; czy próbować kręcić sportowe. Szkoda mi trochę zamieniać tych żółtych bo mają podobno świetne wyniki na testach i wogóle w necie nówki kosztują 5 tys.
Mam kropny dylemat, będę wdzięczny za podpowiedź!
Dwie osoby w miarę znające sie na rzeczy powiedziały mi że nie pomoże kręcenie amortyzatorów bo mi podniesie przód max 2 cm a sprężyny będoą wtedy okropnie twarde. Zato panowie którzy zakładali mi gaz, stwierdzili że dadzą radę podnieść nawet o 4 cm. Osobiście 4-5 cm w zupełności by mnie satysfakcjonowało, ale nie jestem pewny czy nie chcą ze mnie zedrzeć kasy.
Co robić- zamawiać nowe amortyzatory zwykłe od golfa zwykłego (nie kombi) i zamienić; czy próbować kręcić sportowe. Szkoda mi trochę zamieniać tych żółtych bo mają podobno świetne wyniki na testach i wogóle w necie nówki kosztują 5 tys.
Mam kropny dylemat, będę wdzięczny za podpowiedź!
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Po pierwsze to masz TD czy 2.0? Po drugie ja mam zawieche standardowa z wynikiem 80% (gazowe) Pokaz fotki jak auto siedzi, moge sie zamienic jak cos. Czy przod siedzi nizej od tylu?
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Ech Fibolek sie czepiasz.. a co uwazasz ze propozycja zamiany na zawieche jego satysfakcjonujaca (nie mowie ze od razu moja) to nie pomoc skoro zle sie jemu jezdzi tak nisko?
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
z opisu wynika, że masz gwinta (czyli zawieszenie z płynną regulacją wysokości) firmy KW, jest to bardzo dobry produkt możesz spokojnie podnieść auto kręcąc tą dolną nakrętką, pod warunkiem że nie będzie zapieczona i dasz radę ją ruszyć, bo często zdarza się że niestety nie da rady
ogólnie takie zawieszenie w najwyższym położeniu będzie o ok 25-40mm niższe niż zawieszenie standardowe
ogólnie takie zawieszenie w najwyższym położeniu będzie o ok 25-40mm niższe niż zawieszenie standardowe
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,