[MK 3] Zakresy prędkości
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK 3] Zakresy prędkości
Witam
Czy ma ktoś może informacje o zakresach predkości na poszczególnych biegach dla Golfa 1.9 TD?? Najbardziej interesuje mnie prędkość minimalna na 5 biegu, bo moje autko zaczyna sarpać jak dłużej przytrzymam go na 5 przy 70 (np jakaś dłuższa wioska). Mechanik stwierdził że to za niska predkosc dla 5 i dlatego szarpie, moge pozanać wasze opinie na ten temat?
Pozdrawiam
Czy ma ktoś może informacje o zakresach predkości na poszczególnych biegach dla Golfa 1.9 TD?? Najbardziej interesuje mnie prędkość minimalna na 5 biegu, bo moje autko zaczyna sarpać jak dłużej przytrzymam go na 5 przy 70 (np jakaś dłuższa wioska). Mechanik stwierdził że to za niska predkosc dla 5 i dlatego szarpie, moge pozanać wasze opinie na ten temat?
Pozdrawiam
A to ciekawe, bo mój też wyrabia zwolnienie do 60 i nie ma problemu z przyspieszaniem i wkręca się spokojnie do 90 a potem to rakieta (jak na diesla oczywiście ) Problem w tym ze jak przytrzymam go dłużej przy 70 to szarpie, podobnie na 4 przy 40-50.maverik_1 pisze: mam również 1,9 td i na piontce moge zejś do 60 km/h ale bez przyspiesznia, czyli zwalniam do 60 i jade jak chce przyspieszy za wioską to redukcja i na 4 ciągne gdzieś do 80-85 i znowu 5
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
a ja w temacie tylko ze mam 1.9 TDi w mk3 i przy 2200 obrotow mi szarpie na 5 i podobnie jest zreszta na 4 (chociaz nie zawsze)
Raz odpialem przeplywomierz auto zlapalo totalnego mula a jak pozniej podpialem to tak jakby lepiej sie zbieralo na wyzszych biegach i nie trzeslo. Dodam ze na kompie nie ma zadnych bledow. Co to moze byc?
Raz odpialem przeplywomierz auto zlapalo totalnego mula a jak pozniej podpialem to tak jakby lepiej sie zbieralo na wyzszych biegach i nie trzeslo. Dodam ze na kompie nie ma zadnych bledow. Co to moze byc?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
A to ciekawe, bo mój też wyrabia zwolnienie do 60 i nie ma problemu z przyspieszaniem i wkręca się spokojnie do 90 a potem to rakieta (jak na diesla oczywiście ) Problem w tym ze jak przytrzymam go dłużej przy 70 to szarpie, podobnie na 4 przy 40-50.[/quote]
No tak ja dam rade zwolni nawet do 50 cay 40 i przyspieszac do oporu - ale ile czasu trzeda i szkoda silnika, mi nie szarpie rzy dłuższej jeżdzie 70 km/h na 5 około 15km i nic
A niekiedy szarpie mi przy 90 lub nawet 100 ale podejrzewam zabrudzony filtr paliwajeszcze 800 km i robie calkowity przeglą czyli wymiana wszystkich filtrów, oleju, i płynu hamulcowego
No tak ja dam rade zwolni nawet do 50 cay 40 i przyspieszac do oporu - ale ile czasu trzeda i szkoda silnika, mi nie szarpie rzy dłuższej jeżdzie 70 km/h na 5 około 15km i nic
A niekiedy szarpie mi przy 90 lub nawet 100 ale podejrzewam zabrudzony filtr paliwajeszcze 800 km i robie calkowity przeglą czyli wymiana wszystkich filtrów, oleju, i płynu hamulcowego