Szpilki glowicy AGU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szpilki glowicy AGU
Mam pytanko. Musze kupic odpowiedniego torxa do odkrecenia szpilek glowicy w AGU. Jaki dokladnie jest tam torx ? T55 czy T60 ??
Pozd
Pozd
MK IV AJM
Re: Szpilki glowicy AGU
mam zestaw do T50. Do glowic zawsze kupuje porzadny udarowy jonesway, dlatego chce go zamowic jako osobny, tylko nie wiem jakiwojtas46 pisze:Kup zestaw torx i na pewno coś dopasujesz , pozostałe przydadzą się
MK IV AJM
Szpilki glowicy AGU
Panowie, ktos pomoze ?? Bo wszystkie T50 maja luz na szpilce a T55 jest za duzy. Moze to jakis specjalny torx jest ??
Pozd
Pozd
MK IV AJM
Szpilki glowicy AGU
jest to specjalny torx... przerabiałem to kilka dni temu. Nie wiem nawet czy to kwalifikuje sie do torx'ów .
Ja użyłem T55 + dobry młotek Trzeba go odpowiedni wbić i pasuje jak malina
A dokladnie jest to spline Czekam teraz na nowy zestaw bo 9 srub odkrecilem imbusem bez problemu,. niestety 10 sruba sie objechala. Nie potrafie nabic torx'a T55 wiec czekam na te spline aby nabic, oby sie udalo odkrecic bo juz nie wiem co z tym zrobiedjmatys pisze:jest to specjalny torx... przerabiałem to kilka dni temu. Nie wiem nawet czy to kwalifikuje sie do torx'ów .
MK IV AJM
Udalo sie odkrecic nabiles porzadnego SPLINE czyli to co w oryginale vw przewidzial dla tyc hsrub i sie udaloTAZ pisze:Ja zawsze odkręcam imbusem dużym i zawsze ma luz.
MK IV AJM
wojti2001 pisze:A dokladnie jest to spline Czekam teraz na nowy zestaw bo 9 srub odkrecilem imbusem bez problemu,. niestety 10 sruba sie objechala. Nie potrafie nabic torx'a T55 wiec czekam na te spline aby nabic, oby sie udalo odkrecic bo juz nie wiem co z tym zrobiedjmatys pisze:jest to specjalny torx... przerabiałem to kilka dni temu. Nie wiem nawet czy to kwalifikuje sie do torx'ów .
G*wno prawda! W głowicy niektórych VW i w większości nowych fiatów (nie wiem jak inni) są montowane śruby z łbem na klucz RIBE.
Zakupiłem niedawno taki komplet i jestem bardzo zadowolony. Nie trzeba niczego nabijać, przerabiać, urywać... wystarczy zestaw nasadek i po kłopocie
Szpilki glowicy AGU
jak wpisuje w google to pierwsze mi to wyskakuje. Panowie jak to czytam to się łapie za głowę, jak można torxa wbijać w głowice... Tam jest gwiazdka 12-kątna M12