Mam takie pytanko !
Wiecie jaki powinien znajdować się przekaźnik (nr przekaźnika) na zaznaczonym czerwonym miejscu, miejsce to jest na przekaźnik tylniej wycieraczki i spryskiwacza i ile może taki kosztować.
Z góry dzięki !
Jaki numer przekaźnika ? ? ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki numer przekaźnika ? ? ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Petergo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Przerabiałem to u siebie a więc jeżeli wsadzisz 72 to będziesz miał po włączeniu cykliczne co kilka sekund machnięcie wycieraczkami.U siebie dobrałem taki że po właczeniu macha kilka razy i się wyłącza. Niestety dobrałem to eksperymentalnie i nie znam nr tego przekaźnika a sugerowałem się schematem umieszczonym na obudowie musi mieć na obudowie symbol generatora czasowego coś jak symbol tranzystora w kółku no i oczywiście cztery styki pasujące do konsoli
- Petergo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak zewrzesz styki leżące naprzeciw siebie i prostopadle względem siebie to omijasz przekaźnik styki równoległe względem siebie jest to sterowanie na jednym powinieneś mieć masę na drugim powinno pojawiać się napięcie z włacznika wycieraczki.
W załaczniku przekaźnik który u mnie działa w sposób opisany przeze mnie wcześniej Tylko że w mojej skrzynce występuje on jako drugi od lewej w górnym rzędzie
W załaczniku przekaźnik który u mnie działa w sposób opisany przeze mnie wcześniej Tylko że w mojej skrzynce występuje on jako drugi od lewej w górnym rzędzie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.