AWX po umyciu nie ruwno pracuje, brak mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam!
Kupiłem w niemczech A4 1.9tdi z silnikiem AWX 130KM.
Ato nie miało 100% mocy, stawialem na przeplywke, bo raz szlo dobrze raz zle.
Dzisiaj umyłem silnik i teraz chodzi bardzo nie ruwno, raz nawet zgaslo.
Po odpięciu przepływomierza chodzi jak zegarek lecz jedzie jak bez turba, po podlaczeniu znow chodzi jak by mialo sie rozleciec.
na vagu czasami wyskakuje czujnik temperatury silnika, przed myciem tez wyskakiwał, po skasowaniu przez momet jest ok do pierwszego dodania gazu, potem znów to samo.
po skasowaniu błedu czujnika temp. blad nie wyskakuje, po jakims czasie znów jest
Nie wiem czego moge sie czepić
Kupiłem w niemczech A4 1.9tdi z silnikiem AWX 130KM.
Ato nie miało 100% mocy, stawialem na przeplywke, bo raz szlo dobrze raz zle.
Dzisiaj umyłem silnik i teraz chodzi bardzo nie ruwno, raz nawet zgaslo.
Po odpięciu przepływomierza chodzi jak zegarek lecz jedzie jak bez turba, po podlaczeniu znow chodzi jak by mialo sie rozleciec.
na vagu czasami wyskakuje czujnik temperatury silnika, przed myciem tez wyskakiwał, po skasowaniu przez momet jest ok do pierwszego dodania gazu, potem znów to samo.
po skasowaniu błedu czujnika temp. blad nie wyskakuje, po jakims czasie znów jest
Nie wiem czego moge sie czepić
Wymiany tego co napisałeś ... ewentualnej regeneracji przepływki ... ale czujnik do wymiany ( czasem pomaga odpięcie wtyczki - wyczyszczenie styków w środku i w czujniku ) ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Albo.... wtyczkę od czujnika obrotu wału.Jest niżej i łatwiej ją zalać.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: AWX po umyciu nie ruwno pracuje, brak mocy
najciekawsze jest to ze myłem juz moze 30-ci takich silników i nic takiego sie nie działo
co do czujnika temp moze byc przyczyna szarpania i dymienia?? bład dotyczy czujnika temp g62
co do czujnika wału to jakby była zalana lub nie laczyła to by nie palił, chyba??
Co do kompa na podszybiu, jest on pod osłonami, i woda nie stoi jak przy zatkanych odpływach w passatach b5, niby tam jest sucho.
Przepływke podminiałem od T4 ACV, passat AFN efekt taki sam, nie wiem o co chodzi
na VAG-u przepływka ładuje ok, nawet minimalnie lepiej. szarpanie i przerywanie jak na ori
co do czujnika temp moze byc przyczyna szarpania i dymienia?? bład dotyczy czujnika temp g62
co do czujnika wału to jakby była zalana lub nie laczyła to by nie palił, chyba??
Co do kompa na podszybiu, jest on pod osłonami, i woda nie stoi jak przy zatkanych odpływach w passatach b5, niby tam jest sucho.
Przepływke podminiałem od T4 ACV, passat AFN efekt taki sam, nie wiem o co chodzi
na VAG-u przepływka ładuje ok, nawet minimalnie lepiej. szarpanie i przerywanie jak na ori
chmurapawel
Wielu myślało podobnie a komp był zalany w 3 pi..y ... i był demontaż ,a potem suszenieCo do kompa na podszybiu, jest on pod osłonami, i woda nie stoi jak przy zatkanych odpływach w passatach b5, niby tam jest sucho.,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: AWX po umyciu nie ruwno pracuje, brak mocy
Znalazłem przyczyne gaśniecia i szarpania
Jest to zawór EGR, po zdjęciu przewodu od podcisnienia samochód chodzi normalnie
teraz przepływka na vagu przeładowuje o prawie 2x nie wiem czym jest to spowodowane
samochód nie łapie trybu awaryjnego, lecz dalej nie ma 100% mocy
czy moze sie tak dziać jak jest któryś przewód od podcisnienia dziurawy??
na vagu zero błędów, czujnik temp. jest ok na g62 i g2 ta sama temp.
Jest to zawór EGR, po zdjęciu przewodu od podcisnienia samochód chodzi normalnie
teraz przepływka na vagu przeładowuje o prawie 2x nie wiem czym jest to spowodowane
samochód nie łapie trybu awaryjnego, lecz dalej nie ma 100% mocy
czy moze sie tak dziać jak jest któryś przewód od podcisnienia dziurawy??
na vagu zero błędów, czujnik temp. jest ok na g62 i g2 ta sama temp.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Na biegu jałowy Bo chyba nie podczas jazdychmurapawel pisze:teraz przepływka na vagu przeładowuje o prawie 2x nie wiem czym jest to spowodowane
Zrób logi bo tak to będziemy dreptać w miejscu . 003.008.011 dynamiczny i 011+010 dynamiczny.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jutro niedziela wiec naładuje laptopka i bede robił logi, dobrze ze napisałeś które bo nigdy nie pamiętam
a 10 i 11 to ma być dynamiczny czy statyczny
napisz jeszcze jak sie robi statyczne bo nie pamiętam, na postoju to wiem a czy coś jeszcze?
a 10 i 11 to ma być dynamiczny czy statyczny
napisz jeszcze jak sie robi statyczne bo nie pamiętam, na postoju to wiem a czy coś jeszcze?
- italiano_83
- V.I.P.
takchmurapawel pisze:a 10 i 11 to ma być dynamiczny
I zrób jeszcze bassic settings 011 na biegu jałowym bez dotykania gazu prze 60s.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
podaje logi grup 003.008.011 i 011 basic seting
Z tego co tu widze to jest cos z przepływką, ale podmieniałem 3 i to samo?
Z tego co tu widze to jest cos z przepływką, ale podmieniałem 3 i to samo?
- italiano_83
- V.I.P.
To nie bassic settings tylko meass blockschmurapawel pisze:011 basic seting
Dobra dynamiczny, ciśnienie doładowania jest ok, turbo wstaje i trzyma zadanie ciśnienie, jednocześnie przepływomierz podaje zaniżone wartości w całym zakresie obrotów, a w 008 też wygląd to nie tak jak powinno