Wysokie obroty po wymianie skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam mk4 1.9 SDI Itaki "problem" w lutym wymieniłem sprzęgło i skrzynie I zauważyłem ze przy prędkości np 110km/h mam bez mała 4tys obrotów a do tej pory było to ok 3tys Czy to może być spowodowanie tą wymianą Czy przyczyna tkwi w czymś innym Dodam ze nie dam sobie ręki uciąć co do tych obrotów ale wydaje mi se ze nigdy tak dużych nie osiągałem
pewnie masz zalozona skrzynie od benzyny, podaj oznaczenie tej nowej skrzyni
Re: Wysokie obroty po wymianie skrzyni
Ok z miłą chęcią tylko nie wiem gdzie tego oznaczenia szukać Proszę o podpowiedź
Oznaczenie skrzyni znajdziesz nad rozrusznikiem po lewej stronie na kołnierzu dolegającym do bloku silnika.
DUS lub DUU takie wystepowaly w dieslu SDI.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Według mnie problem może być związany z niewłaściwym kodowaniem tablicy wskaźników. Może po zmianie skrzyni powinieneś zmienić też kodowanie. Miałem podobny problem w swoim SDI.
Re: Wysokie obroty po wymianie skrzyni
Oznaczenie skrzyni będę znał w poniedziałek Fabrycznie zamontowana skrzynia w aucie miała oznaczenie DUS Mam takie pytanie czy jest fizyczna możliwość wsadzenia środka z innej skrzyni do obudowy po DUS