Jak podłączyć centralke autoalarmu do centrala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak podłączyć centralke autoalarmu do centrala
Hi. Czy ktoś mógłby mi pomóc i wytłumaczyć jak podłączyć centralke autoalarmu który ma opcje obsługi centrala ,do centralki zamka Golfa III.Central pneumatyczny.Centralka autoalarmu ma dwa kable ktore reaguja na pilota.Patrzyłem na kable w centralce ale jest ich tam troche a ja sie nie znam na takich rzeczach wiec jakby ktoś miał jakies inforamcje np schematy albo kots mial podobny problem to prosiłbym o pomoc.pozdro
Siema, sprawa jest prosta, a w skrócie wygląda to tak, te dwa kabelki które masz to + i -, tam na dole przy lewym przednim słupku wychodzą kable, o ile dobrze pamiętam to jest ielony i brązowy jeden od otwierania a drugi od zamykania, i musisz wpiąć się w te kabelki, i sprawa załatwiona. Jak coś to wal na gg. to postaram się wyjaśnić dokładniej jak nie złapiesz o oc chodzi.
Pozdro
Pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jesteś jasnowidzem czy umiesz czytać w myślach/między wierszami ???M@rcus pisze:Siema, sprawa jest prosta, a w skrócie wygląda to tak, te dwa kabelki które masz to + i -, tam na dole przy lewym przednim słupku wychodzą kable, o ile dobrze pamiętam to jest ielony i brązowy jeden od otwierania a drugi od zamykania, i musisz wpiąć się w te kabelki, i sprawa załatwiona.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jasnowidz z prawdziwego zdarzenia widzi prawdę. A tu masz. Jedna porada z dwoma istotnymi błędami.pushkin77 pisze:jesteś jasnowidzem czy umiesz czytać w myślach/między wierszami ???
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
1. podałeś zły kolor jednego z kabelków , 2. oba kabelki sterowane sa plusamiM@rcus pisze:Nierozumiem?? jakimi błędami? u mnie wszystko działa jak należy po takowym podłączeniu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
to po 1.....Paweł Marek pisze:1. podałeś zły kolor jednego z kabelków , 2. oba kabelki sterowane sa plusami
a po 2. skąd wiesz jaki rodzaj alarmu ma pytający ??? różne alarmy w różny sposób sterują centralnym... jeden plusem, drugie minusem a trzecie jeszcze h.. wi jak....
a nowicjusz jak następnym razem będzie o coś pytał to niech poda wyczerpujące dane... w tym przypadku np. firmę i model alarmu + najlepiej schemat montażowy dołączony do centralki.... oczywiście po uprzednim zapoznaniu się z szukajką .....