kreci, odpadal na popych normalnie nie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, posiadam golfa 3 1.6 benzyna + gaz. Auto nie chce odpalic. Krece krece i rozrusznik kreci ale nic nie lapie. Dodam ze auto brane na linke odpala bez problemu. Od czego zaczac poszukiwanie usterki?
to dziwne jest, bo jak przekrecam to gasna kontrolki i wylacza sie licznik (gasnie) jak skoncze krecic znow wszystko swieci.
Witam, przed chwila zszedlem do auta i nei odpala. Krece go to slyszac rozrusznik ale nawet obroty nie skacza do gory. Odpielem silnik krokowy i nadal nic. W czym tkwi problem? moze to byc problem swiec? Dodam ze auto przejechalo 5 km po czym sie samo wylaczylo i od tego momentu pali tylko cholowaniu. Jesli swiece mniej wiecej jaki koszt?
swiece NGK ok 60-70zl zalezy od sklepu.
mysle ze swiece tu nie maja znaczenia, jesli pali na holu to swiece dzialaja ;]
mysle ze swiece tu nie maja znaczenia, jesli pali na holu to swiece dzialaja ;]
Sprawdź kostkę w stacujce. Prawdopodobnie ona jest przyczyna tych problemów
Jak krecisz rozrusznikiem to sprobuj lekko docisnac kluczyk do stacyjki. Ja w moim mk II tak mialem
Kolego cewka może mieć jakiegoś babola ,że jak akumulator jest obciążony rozrusznikiem to za słabe napięcie do cewki dochodzi i nie wytwarza prawidłowej iskry. A na popych jest pełna moc akumulatora. Drugą sprawą mi nie odpalał z kluczyka jak miałem uszczelkę pod kolektorem dolotowym dziurawą i lapal ogromne ilosci powietrza i wtedy tylko od pycha. Ale tam to nie było prawie uszczelki bo śruby się poluzowały i cala wsiorbalo.
Re: kreci, odpadal na popych normalnie nie
Czyli kostka w stacyjce się kończy, chociaż u mnie np. wymiana kostki niewiele pomaga bo i stacyjka już się kończy, ale żeby odpalić wystarczy przy włączaniu rozrusznika docisnąć kluczyk do stacyjki. Kontrolki mają się świecić gdy rozrusznik pracuje.fakir89 pisze:to dziwne jest, bo jak przekrecam to gasna kontrolki i wylacza sie licznik (gasnie) jak skoncze krecic znow wszystko swieci.
Re: kreci, odpadal na popych normalnie nie
Witam, problem rozwiazany. Okazalo sie ze pompa paliwa sie spalila. Odpalal na popych bo wtedy od razu przelaczal na gaz.