Citizen Band
Citizen Band
Możesz pomyśleć o Emperorze Samurai'u. Ostatnio kolega wziął od Jarka zastępczaka i szło to na standardowym mikrofonie bardzo dobrze.
Więcej info znajdziesz na forum naszej grupy.
Więcej info znajdziesz na forum naszej grupy.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Tak się zastanawiam, skoro aku na postoju ma ok 12,4V a na pracującym silniku 13,6V, to czy ma to wpływ na radio?
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Citizen Band
Oczywiście, że ma. W zależności od radia różnice w mocy wyjściowej będą większe lub mniejsze. Są też takie TRXy, które na samym akumulatorze przygasają podczas zmiany kanału BTW: na pracującym silniku na aku powinno być 14,1-14,4V
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Możliwe, że 14 z hakiem. Jeszcze sprawdzę u siebie jak to wyglada. Szukam sztywnej anteny do ciężarowego. Musi być helikal, bo chce to założyć na lusterko żeby nie obijała się o dach i nie obcierała za bardzo. Jeśli kupię inną to i tak wyląduje w miejscu poprzedniej, czyli z tyłu za kabiną i będzie wystawać max 40 - 50cm ponad dach. Kupienie w to miejsce ml-145 będzie mijać się z celem, więc stwierdziłem że tylko helikal, tylko lusterko wchodzi w grę. pod uwagę biorę 2 opcje:
Sirio DV-27 S
http://allegro.pl/antena-cb-sirio-model ... 66870.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub
Sirtel Gamma I
http://allegro.pl/sirtel-gamma-i-antena ... 34265.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co wybrać z tych dwóch?
Sirio DV-27 S
http://allegro.pl/antena-cb-sirio-model ... 66870.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub
Sirtel Gamma I
http://allegro.pl/sirtel-gamma-i-antena ... 34265.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co wybrać z tych dwóch?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Ja bym radził Gammę ze sprężyną a najlepiej Sirio Deltę, bo tańsza. DVka jest delikatniejsza i przy uderzeniu może być problem. Ja z Deltą wjeżdżałem do garażu, jak zapomniałem ją złożyć i nic jej nie dolegało. Teraz jeździ u ojca w ciężarówce na dachu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
DV'ka jest tańsza od Delty, bynajmniej tak widzę z Allegro. No i jest dłuższa, bo Delta 95cm a DV ma 132. Raczej wybiorę DV'kę
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Witam ludziska:)
na mojej Polówce chce postawić w dziurze po Fm jakaś 2 metrówkę:D
tylko teraz mam dylemat... co tam postawić:/ zastanawiam się nad Wa27 podobno mało szumna i w ogóle nie zniszczalna...
dodam ze radio z alanem 18'nastym będzie pracować(a!8 jest już troszkę po-czarowane:P)
pozdrawiam
na mojej Polówce chce postawić w dziurze po Fm jakaś 2 metrówkę:D
tylko teraz mam dylemat... co tam postawić:/ zastanawiam się nad Wa27 podobno mało szumna i w ogóle nie zniszczalna...
dodam ze radio z alanem 18'nastym będzie pracować(a!8 jest już troszkę po-czarowane:P)
pozdrawiam
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Sirtel Santiago 1200 w priorytecie, aczkolwiek tak jak Konrad napisał, obojętnie co wsadzisz, różnicy możesz nie zauważyć.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
Sprawdziłem z ciekawości SWR u siebie w Golfie. Po pół roku niewyciagania bata pokazał #1 - 1,0 #20 - 1,0 #40 - 1,2. Antena na maxa wsunięta. Wychodzi na to, że powinna być podcięta jeszcze trochę. Zostawić czy podciąć?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Citizen Band
Można przyciąć 0,5-1cm. Promienniki i tak są robione z nadmiarem na potrzeby strojenia w dziwnych miejscach
Citizen Band
Ja bym zostawił. Jak się bawić w cięcie, to tylko przy dobrych warunkach pogodowych (ciepło) i przy użyciu analizatora.
Ostatnio kolega sobie poprzycinał antenkę, a potem się okazało, że mu sie w główce wody nazbierało trochę i ma w tej chwili za krótką.
Wstrzymaj się. SWR jest dobry i nie ma co się nim denerwować.
Ostatnio kolega sobie poprzycinał antenkę, a potem się okazało, że mu sie w główce wody nazbierało trochę i ma w tej chwili za krótką.
Wstrzymaj się. SWR jest dobry i nie ma co się nim denerwować.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Citizen Band
President Johnny I leży już u mnie i będzie montowany w MANie i leci już do mnie Sirio DV-27S. Powinno być ostro.
Citizen Band
Optymista. Niepoprawny.
Zobaczymy. Może Ci się uda dolecieć.
Zobaczymy. Może Ci się uda dolecieć.