jak odpowietrzyc układ paliwowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak w temacie jak odpowietrzyć układ paliwowy, chodzi o silnik 1.8T 20V AGU w moim mk2
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
sam się odpowietrzy
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
no nie bardzo chyba bo próbuje go zapalić, łapie i zaraz gaśnie, a na vagu nie pokazuje żadnych błędów więc pewni nie dostaje mieszanki a pompkę słychać więc wygląda jak by się zapowietrzył bo brakło mi wachy, wczoraj odpalał normalnie, dzisiaj dolałem wachy ale łapie i gaśnie
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
filtr paliwa się nie zasyfił ??gibon.vw pisze:brakło mi wachy
PS
może zmień prefiks na mk4 ?? Pomimo że jest to mk2...to mk4 chyba lepiej będzie pasowało bo jakby nie było graty z mk2 nie są...gibon.vw pisze:1.8T 20V AGU w moim mk2
-
- Nowicjusz
próbuj cały czas dodawać gazu, kręć go do kilku tysięcy kilka razy, powinien załapać, w moim jest podobnie i nawet mój mechanik taką metodę stosuje
Czarna perła
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=375379" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=375379" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
gibon.vw, zmierz ciśnienie benzyny, brak jej mógł wykończyć pompę, nie wystarczy że ją słychac jeszcze ma ciśnienie dawać. Na odpowietrzaniu się nie skupiaj benzyna się odpowietrza po chwilce kręcenia rozrusznikiem sama jak kolega wyżej pisze
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
znalazłem przyczynę pękł wężyk na tej pompce co jest w baku i nie podawała wystarczająco paliwa na ta druga pompkę co jest pod autem wężyk wymieniony i auto burzy, dzięki za podpowiedzi