Turbina T3 uszczelnienie

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Sebus_500
Mały gagatek
Mały gagatek

Turbina T3 uszczelnienie

Post autor: Sebus_500 » śr mar 02, 2011 21:59

Witam kolegów i proszę was o porady
Otóż mam taki mały problem z moim T3 :bajer: .Jakieś 1600 km temu zrobiłem sobie remont główny silnika JR i ostatnio jak spojrzałem pod samochód(stoi na podwórku) plamy oleju(nieduże ale jakieś tam są) wszystko dokładnie obejrzałem i stwierdziłem że to z przewodu olejowego który smaruje lub odprowadza olej z suszarki (na zdjęciu)Obrazek.Czy można to jakoś uszczelnić jakimś poxipolem lub czymś innym?bo jak miałem głowicę na wierzchu do obkleiłem go specjalnym silikonem zamiast uszczelek (victor Reinz).Doradźcie mi coś koledzy bo chciałbym żeby silniczek był w nienagannym stanie i za dużo w niego kasy i pracy włożyłem :chytry:

Awatar użytkownika
Orzeł_01
Użytkownik
Użytkownik

Turbina T3 uszczelnienie

Post autor: Orzeł_01 » śr mar 02, 2011 22:22

Fabrycznie te połączenie jest uszczelnione gumą, taki kawałek gumowego wężyka. Spróbuj dopasować jakiś wężyk i możesz posmarować tym reinzosil-em. Sam silikon nie wypełni tego szczelnie.

Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”