Golf MK2 Az tak twarde zawieszenie???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Golf MK2 Az tak twarde zawieszenie???

Post autor: Fredi88 » wt maja 30, 2006 19:19

Witam! Od kilku tygodni jestem posiadaczem swiezo sprowadzonego z niemiec VW golfa 2 1,8i. Autko jest obnizone, mialo sportowa kierownice(wymienilem na zwykla), i jakis "szerszy" wydech. Pisze o tym dlatego ze pewnie jakis niemiec chcial sobie zrobic "sportowe" autko i tak se go poprzerabial. Przejde do tego na czym mi najbardziej zalezy ;)

Wczoraj zarejestrowalem golfika... i wybralem sie na przejazdzke ;) cos mocno stukalo z tylu, nachylilem sie pod samochod... byla zerwana guma od tlumika... zaraz ja wymienilem i jest o wiele ciszej w srodku i nic nie puka. Mimo to golf jest cholernie twardy. Czy sportowe o obnizone zawieszenie ma to do siebie ze samochod jest sztywny jak decha i czuc pod pupa kazda dziure w asfalcie? Bo jak jade nawet po malych dziurach to wszystko czuje... nic nie amortyzuje... A samochodzik amortyzatorki ma napewno dobre bo wczoraj bylem na przegladzie i sam stalem przy komputerze i wyswietlalo na kazdym amortyzatorze "bardzo dobry". Tylko jak pan wysiadl to stwierdzil ze jest cholernie twardy... Co to moze byc? dlaczego samochod jest az tak sztywny... czyzby to sprezyny? Prosze o pomoc bo kompletnie sie na tym nie znam... a chcialbym jezdzic troche bardziej komfortowo :]

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » wt maja 30, 2006 19:21

Raczej przez sprężyny, ale sprawdź czy przy tych sportowych spręzynach nie masz czasem standartowych amorków, bo wtedy auto jest sztywne...

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » wt maja 30, 2006 19:24

a jak to sprawdzic? jak juz wspominalem nie znam sie kompletnie na niczym jezeli chodzi o mechaniczne rzeczy w samochodzie...

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » wt maja 30, 2006 20:24

no trzeba podnieść troche auto i zobaczyć, przeważnie sportowe są mają kolor żóty, czerwony itp. a zwykle są czarne no i sportowe są krótsze od standartowych..

Awatar użytkownika
MarJuti
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MarJuti » wt maja 30, 2006 20:39

witam!
jesli masz autko obnizone to znaczy raczej ze masz sportowe zawieszenie.
zawieszenie sportowe rozni sie od standardowego tym ze:
-sportowe sa twardsze umozliwiajac tym samym lepsze prowadzenie auta, ktore lepiej trzyma sie drogi
-standardowe daja nam wiekszy komfort anizeli sportowe
Wydaje mi sie ze to moze byc wlasnie ten klopot ktorym sie zamartwiasz :/
a przeglad przeszedl normalnie bo sprezyny sa zawieszenie jest dobre, tylko twarde.
Tak wiec musisz zastanowic sie co wolisz:
-agresywny sportowy wyglad lecz stukanie, pukanie, itd.
-czy tez komfort jazdy bez sportowego wygladu
Sam mam taki dylemat i nie wiem czy bawic sie w wymiane zawieszenia :)
pozdrawiam!
Jesli Ci pomoglem kliknij pomogl :P

[...]

Awatar użytkownika
piecia1985
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: piecia1985 » wt maja 30, 2006 21:02

wymien springi sport na zwykle i bedzie roznicz. kiedys sprowadzilem pol g40 tez obnizone i twarde.tylko sie wkur.... . po polskich drogach długo nie pojezdzisz bo wszystko pozrywasz.Ja np raz w tygodniu spawalem tlumik.Raz wymienialem uszczelke od misy bo troche przychaczylem.Takze zastanow czy chcesz miec sport zawieszenie.fajnie to wyglada,ale duzo kosztuje

Awatar użytkownika
Fredi88
Storm Beige
Storm Beige
Kontakt:

Post autor: Fredi88 » wt maja 30, 2006 22:51

no coz dzieki panowie za rade ;) odwdzieczylem sie jak moge... w takim razie przy okazji zobacze gdzies jak go podniose jakie tam mam to zawieszenie :jezor: Bo jak smigam sobie po krajowych drogach i se troche w zakrecie docisne to jest miodzio :food: ale po miescie jak jade to az plecy bola ;) heheheh sztywny strasznie... sam nie wiem czy zmieniac czy nie...

A da sie tak zrobic zeby zachowal taka glebe jak ma teraz... ale zebym zyskal troche komfortu?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”