Obudowa termostatu będzie pasować??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obudowa termostatu będzie pasować??
Witam mam 1.6 ABU i pekł mi ten plastik z układu chłodzenia co do bloku przychodzi. Tam w środku jest termostat a od góry czujnik. Tylko że obudowa na 1 czujnik kosztuje 160 zł oryginał i nie robią zamienników. A na 2 czujniki 55 zł i kupuje się zaślepkę, układ wyjść na węże jest taki sam, ale dalej się waham czy to podejdzie do mojego gofra, bo normalnie mam ten króciec na 1 czujnik i chciałbym zabudować ten na 2 z zaślepką. Ma ktoś jakieś doświadczenia z wymianą tego???
No i wymieniłem to pasuje wszytsko tylko jest 1 problem na tym starym króćcu chodził na 90 stopni a teraz autko chodzi na 100 stopni i jak sie troche wychyli to włącza wentylator.. Nie wiem co jest grane termostat jest dobry, czy czujnik może przekłamywać bo jest w ciut innym miejscu?? Czy 100 stopni to nie za dużo dla silnika?? I co zrobić zeby mi włączał wentylator na pierwszym obiegu przy 94 stopnie?? bo włącza mi dopiero pow 100...
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
mozliwe ze o tym samym mówimy, u mnie termostat z tego co pamietam też nie siedzi dokłądnie w tym i na jeden czujnik.rok temu jak tego szukałem a przeszukałem wszystko i sklepy w miescie i sklepy w internecie ,ASO to wszedzie koło 160zł i tylko orginały.wszędzie zgodnie mówili ze zamienników nikt tego nie robi a dziś z ciekawości wchodze do pierwszego lepszego sklepu internetowego patrze i jest za 38 zł więc ja już nic nie wiem
Squad nocne mary :satan:
- Paweł Marek
- V.I.P.
przerabiałem to samo. Wymieniałem oring ze 2 razy i guzik to dało bo peknięcie było między otworem śróby a światłem króćca. I do mojego 2E kosztuje to w Kraku 15 zł razem z oringiem i zaślepką, bo też mam jeden czujnik w w podróbie były 2 otwory. Przypomnę uwage ważną do tych podrabianych króćców: otwór do wężyka przelewowego jest częst od środka przytkany nadlewem co potem daje kłopoty przy odpowietrzaniu. Trzeba to sprawdzić i ew. przetkać.daniem pisze:mam pytanie. Mi prawdopodobie też pekła obudowa, ale nie jestem pewien. Cieknie mi z górnej śrubki na obudowie tej przy głowicy(śrubka przykręcana do głowicy)wygląda jakby z niej ciekło. Czy po zdjęciu tej obudowy jest jakiś oring między głowicą a tym plastikiem?Co o tym sądzicie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Obudowa termostatu będzie pasować??
widze jestes z rudy slaskiej....... powiedz jaki masz dokladnie czujnik jak jeszcze nie kupiles.... mysle ze zalatwie ci taki za 20 - 40 zl musialbys jedynie do zabrza podjechacCoX pisze:Witam mam 1.6 ABU i pekł mi ten plastik z układu chłodzenia co do bloku przychodzi. Tam w środku jest termostat a od góry czujnik. Tylko że obudowa na 1 czujnik kosztuje 160 zł oryginał i nie robią zamienników. A na 2 czujniki 55 zł i kupuje się zaślepkę, układ wyjść na węże jest taki sam, ale dalej się waham czy to podejdzie do mojego gofra, bo normalnie mam ten króciec na 1 czujnik i chciałbym zabudować ten na 2 z zaślepką. Ma ktoś jakieś doświadczenia z wymianą tego???
pozdrawiam
Mój post wysłany: Sro Kwi 13, 2005 8:38 pmtomekzabrze pisze:widze jestes z rudy slaskiej....... powiedz jaki masz dokladnie czujnik jak jeszcze nie kupiles.... mysle ze zalatwie ci taki za 20 - 40 zl musialbys jedynie do zabrza podjechac
pozdrawiam
Ktoś odkopał temat ja już dawno jestem po wymianie tego króćca mam zamiennik i wszystko jest ok.
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
www.automotosklep.pldaniem pisze:podaj adres tego sklepu jeśli możesz.
[ Dodano: Sro Maj 31, 2006 18:41 ]
dzień górnikaCoX pisze:Mój post wysłany: Sro Kwi 13, 2005 8:38 pm
Squad nocne mary :satan: