bierze olej po remoncie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
bierze olej po remoncie
mam do Was pytanie czy może być tak,że bierze mi silnik olej jeżeli nie wyregulowana jest sztanga przy turbo GT20 i pojawia się ciśnienie ujemne????Czy którędy może uciekać olej????
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
bierze olej po remoncie
Byku21, jeżeli to silnik był remontowany i wymieniane pierścienie tłokowe,to przez jakiś czas olej ma prawo znikać w delikatnych ilościach,a to dlatego,że pierścienie muszą się dotrzeć do gładzi cylindrowej.
bierze olej po remoncie
nawet po 10000km?????najpierw zalany był na 1000km olejem mineralnym na tzw dotarcie jak to Pan kolega twierdził,a teraz już jest druga wymiana oleju 5w50 i łyka go ciągle
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
bierze olej po remoncie
Ile go połknie?
Może źle założone pierścionki i wtedy ma prawo wcinać olej...
Głowica była robiona kompleksowo,czy tylko same gumki pozmieniane? Jeżeli tylko same gumki,a luz zaworów w prowadnicach przekraczał normę,to nowe gumki pójdą się kochać...
Możesz też odmę na jakiś czas puścić pod auto i wtedy obserwuj stan oleju
Może źle założone pierścionki i wtedy ma prawo wcinać olej...
Głowica była robiona kompleksowo,czy tylko same gumki pozmieniane? Jeżeli tylko same gumki,a luz zaworów w prowadnicach przekraczał normę,to nowe gumki pójdą się kochać...
Możesz też odmę na jakiś czas puścić pod auto i wtedy obserwuj stan oleju
bierze olej po remoncie
Do tej pory poszła kolejna bańka 5litrowa i przejechane 30000km...
bierze olej po remoncie
wow. coś jest nie tak. jak wymieniałem pierścionki w tdi to wziął może troszkę ale bez przesady...
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
bierze olej po remoncie
Byku21,
A nie zostały przypadkiem założone złe uszczelniacze zaworowe?
Chodzi mi o to, że czasami jest kilka rodzai uszczelniaczy i może w sklepie pomylił i dał ci większe o 1mm na średnicy. Niby wchodzą na trzonek zaworu normalnie, ale nie wystarczająco ciasno. Miałem taki przypadek, ale zauważyłem to przed założeniem głowicy.
A nie zostały przypadkiem założone złe uszczelniacze zaworowe?
Chodzi mi o to, że czasami jest kilka rodzai uszczelniaczy i może w sklepie pomylił i dał ci większe o 1mm na średnicy. Niby wchodzą na trzonek zaworu normalnie, ale nie wystarczająco ciasno. Miałem taki przypadek, ale zauważyłem to przed założeniem głowicy.
bierze olej po remoncie
Tego nie wiem,bo silnik ''dobry'' fachman remontował,bo ja nie miałem czasu przez pracę...A nie zostały przypadkiem założone złe uszczelniacze zaworowe?
bierze olej po remoncie
Byku21 pisze:zy może być tak,że bierze mi silnik olej jeżeli nie wyregulowana jest sztanga przy turbo GT20 i pojawia się ciśnienie ujemne????Czy którędy może uciekać olej????
będzie chlać olej olej przez stronę ssącą w turbinie.
Michał_1977 pisze:Głowica była robiona kompleksowo,czy tylko same gumki pozmieniane? Jeżeli tylko same gumki,a luz zaworów w prowadnicach przekraczał normę,to nowe gumki pójdą się kochać...
głowica jest w taim stanie że chciałbym mieć swoją w takim stanie.
i może "kolega" się pochwali jak to załatwił?
Ostatnio zmieniony czw lut 24, 2011 21:19 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.
bierze olej po remoncie
po drugie jak się podepta to w silnikach z turbiną VNT zawsze oleju łyknie bozmienna geometria stwarza opory na wydechu i przez to wtedy są większe przedmuchy ze skrzyni korbowej. zapytaj kogokolwiek kto ma mocniejsze TDI na VNT czy jak się depta czy nie bierze oleju, to raz a dwa że jak nie pasuje Ci taki olej to lej inny
bierze olej po remoncie
to wiesz znów koolejna dziwna rzecz bo 5W50 nie rozlewają w bańkach 5l tylko 4lByku21 pisze:Do tej pory poszła kolejna bańka 5litrowa
po trzecie przy ciężkiej nodze zużycie oleju na poziomie 150ml na 1000km nie nazwałbym zużyciem.
a to są Twoje słowa z innego tematu na tym forum:
Byku21 pisze:akurat na tą chwilę mój AFN ma 190/400 na GT20,260,pompa 11,IC od t5,ale chcę zrobić coś więcej z takiego klekota,bo znosi dosyć sporo z tego co zauważyłem,a powiem że na razie 20kk zrobiłem w trzy miesiące mając ciężką bardzo nogę i EGT jest w okolicach max jak zauważyłem 900stopni...A wsadzić jakbym chciał coś innego to PD jakieś by poszło,ale na razie z VP zobaczyć chcę co można wykrzesać...
bierze olej po remoncie
Teraz jest soft na 1.5bara i 5litrów 10w60 poszło niestety,a że znosi to dobrze to chodzi,iż nie ma problemów innych z silnikiem poza tym j... Olejem
bierze olej po remoncie
Teraz jest soft na 1.5bara i 5litrów 10w60 poszło niestety,a że znosi to dobrze to chodzi,iż nie ma problemów innych z silnikiem poza tym j... Olejem
bierze olej po remoncie
Tylko w Polsce,w Niemczech leją w 5tki,Panie znawco.arwam pisze:to wiesz znów koolejna dziwna rzecz bo 5W50 nie rozlewają w bańkach 5l tylko 4l