Czy tylne springi mają taką samą wysokość w MK4 hatchback i MK4 Kombi ?
Jeśli ma ktoś takie springi od kombika niech poda prosze ich wysokość.
Dzięki
mk4 springi tył
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
mk4 springi tył
taki wymiar znajdziesz w tuv
zajrzyj do sklepu weiteca, tam przy springach są dostępne te dokumenty.
zauważ że w variancie jest z tyłu obciążenie osi o 100 kg większe a springi są robione z drutu o różnej grubości i inaczej się uginają w autkach o innych silnikach i nadwoziach. co z tego że założysz do autka jak bolid będzie nurkował albo zadzierał nosa.
kupuj springi dedykowane pod konkretny model.
zajrzyj do sklepu weiteca, tam przy springach są dostępne te dokumenty.
zauważ że w variancie jest z tyłu obciążenie osi o 100 kg większe a springi są robione z drutu o różnej grubości i inaczej się uginają w autkach o innych silnikach i nadwoziach. co z tego że założysz do autka jak bolid będzie nurkował albo zadzierał nosa.
kupuj springi dedykowane pod konkretny model.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
mk4 springi tył
Beetle, jeśli producent przewidział możliwość podniesienia przodu auta - zastosowałem 2-centymetrowe podkładki - to co proponuje zrobić z tyłem.
Samochód po tym zabiegu "zadziera nosa" i chciałbym to zmienić dając dłuższe sprężyny.
W sklepie weiteca nic dla siebie nie znalazłem.
Sebastien, z tego co widzę to każda bryła auta ma inne sprężyny, ale ja mam akurat kombi i trudniej coś wymyślić.
Samochód po tym zabiegu "zadziera nosa" i chciałbym to zmienić dając dłuższe sprężyny.
W sklepie weiteca nic dla siebie nie znalazłem.
Sebastien, z tego co widzę to każda bryła auta ma inne sprężyny, ale ja mam akurat kombi i trudniej coś wymyślić.
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: mk4 springi tył
mnie bardziej chodzi o utwardzenie tyłu, czasem zapinam przyczepe i auto stoi na odbojnikach jak ją załaduje...
Sebastian
mk4 springi tył
To Ci sprężyny siadły Sebastian.
Ja mam chyba tak samo - bagażnik pusty, a tył leży jakby było w nim 10 worków kartofli.
Z przodu wymieniłem na Kayaby. Nie jest wiele wyżej, ale przód jest sztywny i tak nie nurkuje.
Przedtem całe auto było miękkie, a jazda bardziej przypominała skakanie na banji.
Teraz podskakuje mi tylko tyłek co jest strasznie denerwujące. Nie rozumiem co Niemcy widzą w tak paskudnie miękkim zawieszeniu.
Ja mam chyba tak samo - bagażnik pusty, a tył leży jakby było w nim 10 worków kartofli.
Z przodu wymieniłem na Kayaby. Nie jest wiele wyżej, ale przód jest sztywny i tak nie nurkuje.
Przedtem całe auto było miękkie, a jazda bardziej przypominała skakanie na banji.
Teraz podskakuje mi tylko tyłek co jest strasznie denerwujące. Nie rozumiem co Niemcy widzą w tak paskudnie miękkim zawieszeniu.
Re: mk4 springi tył
amortyzatory nic nie mają do wysokości zawieszenia, tylko springi decydują.
zanim nie wymienisz sprężyn wstaw pod sprężyny gumowe podkładki, są na alledrogo po 12 zł/szt
a o to pytałeś zakładając ten temat.
zanim nie wymienisz sprężyn wstaw pod sprężyny gumowe podkładki, są na alledrogo po 12 zł/szt
a ja w tuv do sprężyn weiteca znalazłem wymiar sprężyny w spoczynku do varianta wynoszący 310-315-320 mm w zależności od wykonania pod wersję autka.W sklepie weiteca nic dla siebie nie znalazłem
a o to pytałeś zakładając ten temat.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl