Gasnie na cieplym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. jestem po wymianie czujnika TPS.... i mam dziwne objawy. Na zimnym silniku auto normalnie odpala normalnie chodzi gdy tylko sie rozgrzeje i temperatura jest 90stopni to auto gaśnie i ju go nie idzie odpalic... kreci kreci ale nie idzie odpalić.... co może byc tego przyczyna?? jak go zostawię na noc wyciągnę aku i rano spróbuje to tak samo sie dzieje....
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno ! ! !
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
Gasnie Na Cieplym Silniku!!
witam
kolego u mnie czujnik wału korbowego dawał takie cyrki. w trasie mi zgasł i amen. hol.
rano łajza odpaliła jakby nic się nie stało. Okazało się że miałem kable przy czujniku wału korbowego zwarte ze sobą (przewód pęknięty) - zrobiło się zwarcie i dziękuję.
kolego u mnie czujnik wału korbowego dawał takie cyrki. w trasie mi zgasł i amen. hol.
rano łajza odpaliła jakby nic się nie stało. Okazało się że miałem kable przy czujniku wału korbowego zwarte ze sobą (przewód pęknięty) - zrobiło się zwarcie i dziękuję.
Golf MK3 by killah : viewtopic.php?p=3276083#3276083 - RIP
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
Passat B3 Daily Car by killah : viewtopic.php?f=91&t=558831 - SOLD
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
jak rozwiązałeś ten problem?tomkun pisze:tomkun
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
Sprawdź czujnik temperatury. Odłącz go i spróbuj odpalić silnik. A czujnik Halla albo działa albo nie.
u mnie jak sie zagrzeje do 90st to gasnie silnik , a jak zrobie reset i odpale go ponownie po ostygnieciu to odpala.
na gazie jezdzi normalnie
na gazie jezdzi normalnie
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
u mnie przyczyna byl uszkodzony czujnik Halla w ukladzie zaplonowym.
Witam. Panowie znow u mnie pojawiły sie ten problem,tylko ze teraz autko nie raz chodzi normalnie, a za raz zacznie szarpać i albo zgaśnie albo sie spamięta,a jak zgaśnie to nie raz trzeba kręcić po 10 razy zeby sie spamiętał . Tak jak by stracil całą moc. Znów mi te czujnik halla w układnie zapłonowym strzelił?? czy cos innego może być przyczyną!! dodam ze odłączyłem przepływke i czujnik temperatury i dalej gasnął! z gory dzieki za pomoc!!
Re: Gasnie Na Cieplym Silniku!!
Kolego sprawdz kopulke zaplonową czy w srodku jest ten weglik czeli masa która chodzi po palcu zaplonowym jesli nie ma tego weglika to takie sa objawy jak u ciebie mialem tak samo tylko w innym aucie wymienilem kopulke i bylko ok.
nie wiem o co chodzi z tym węglikiem, możesz mi to pokazać na zdjęciu??
weglik masz na srodku kopułki zapłonowej w srodku. on jest na sprezynce i powinien sie wciskac i wracac czasami jednak sie zaciera/zapieka i sie wciska ale nie wraca
Fajerwera >> Misja: Przywrócić krążenie!! Wypełniona!! Czas na wizualne poprawy
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5477844" onclick="window.open(this.href);return false; FAJERWERA
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p5477844" onclick="window.open(this.href);return false; FAJERWERA
- Paweł Marek
- V.I.P.
tomkun, już troche jeździsz autem powinieneś choć napisac czy jest iskra kiedy nie chce zapalić. Jesli ten czujnik to tani zamiennik a nie oryginał to mógł paść ponownie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wymiana kopułki i palca nic nie dała ;/ a pow mi Paweł Marek jak mam sprawdzić czy nie ma iskry jak nie chce zapalić?? ja bym to w ten sposób sprawdził: jak nie chce zapalić to ściągam kabel z kopułki co idzie do cewki i jedna osoba kreci a druga sprawdza czy na tym kablu jest iskra. ale nie wiem czy dobrze myśle...