BORA Drgania przy tylko skręcie w prawo..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam !  Od 2 tygodni jestem w posiadaniu VW Bory w kombi( 99r 1,9tdi 115KM). Nie wiem co jest ale  przy skręcie w prawo i tylko  w prawo wyczuwam dosyć szybkie drgania  tak jakby na tylnej części auta .I co dziwne nic nie czuć na kole kierownicy. Po przebadaniu auta przez kolesi od zawieszenia  wymieniłem już  ( 3 sprężyny  obie tylne i prawą przednia  wszystkie uszkodzone w górnej części ) , końcówki drążka z prawej strony i dwa łączniki stabilizatorów. W aucie też ustawiono geometrie kół. Auto  lata  na oponkach zimowych nie wiem czy złe wyważenie kół ma coś do tego  bo poprzedni właściciel twierdził że koła były wyważone. Proszę  o rady i pomoc  i krok po kroku będę sprawdzał na autku to co napiszecie . Z góry dzięki.

- stonefree
 - Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:

Trzęsie przy szybkiej, czy wolnej jeździe, przy swobodnym toczeniu, przyspieszaniu , czy przy hamowaniu? Wyważenie a przede wszystkim "prostość" felg trzeba było sprawdzić na początek.

..np. jadąc po łuku w prawo  na 3 biegu są drgania przyspieszając drgania też przyspieszają. Na prostej drodze nic się nie dzieje tym bardziej w lewo jak skręcam tez nic. Nawet skręcając w zakręt 90 stopni w prawo powoli na 2 biegu  zaczyna drgać  buda. Jutro sprawdzam koła  felgi.

...koła dokręcone wyważone...już doszliśmy z koleżko..wymieniłem jeszcze gumki na drążek stabilizatora obie  i oba górne mocowania amortyzatora  a także drążek kierowniczy prawy i jest już LALA...