Zbieżność kół??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Zbieżność kół??
Witam od jakiegoś pół roku w moim golfie IV moją uwagę zwróciło to że mam w czasie jazdy na wprost z lekka przekręconą tak ok 5-10 stopni kierownicę w prawo. W grudniu miałem przegląd i tam chyba by wyszło czy zbieżność jest ok?? czy nie sprawdzają bo po prawdzie nie pamię™am. i czy jak już to czy ustawianie zbieżności pomoże wyprostować kierownicę??
Zbieżność kół??
Na przeglądzie technicznym nikt nie sprawdza geometrii zawieszenia.
Na początek każdy szanujący się diagnosta powinien sprawdzić czy w zawieszeniu nie ma żadnych luzów ,następnie trzeba sprawdzić wszystkie kąty zawieszenia i te które nie są takie jak należy skorygować.
To na pewno pomoże ustawić kierownicę na wprost.
Na początek każdy szanujący się diagnosta powinien sprawdzić czy w zawieszeniu nie ma żadnych luzów ,następnie trzeba sprawdzić wszystkie kąty zawieszenia i te które nie są takie jak należy skorygować.
To na pewno pomoże ustawić kierownicę na wprost.
-
- Użytkownik
Zbieżność kół??
Bo jak jadę i ta kierownica jest tak wykrzywiona i ją puszczę to nie wraca do prostego położenia tylko auto lekko na prawo leci..
Zbieżność kół??
Ustaw zbieżność a jeżeli kierownica nadal będzie krzywo podczas jazdy na wprost to nie wnikaj. Być może ktoś kiedyś odkręcał ją i włożył o jeden ząbek na drążku inaczej więc ma prawo być krzywo. Oczywiście wtedy pozostaje kwestia ponownego odkręcenia i poprawnego włożenia na miejsce