witam:)
mam maly problem ...
nabylem golfa 2 syncro i chcial bym wlozyc do niego jakiegos mocniejszego tdi np arl lub asz tylko nie wiem jak z przeniesieniem napedu...??
nie wiem od czego skrzynie i od czego sprzeglo bo wydaje mi sie ze seria z mk2 odpada:D...??
wiec czekam na jakies porady, propozycie i czy jest to wogole wykonalne....??:)
swap arl lub asz do mk2 syncro??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Dansli
- Ma gadane
- Auto: GOLF4 4mot. ARL; GOLF 6R CRZA
da sie jakąś skrzynie z vr6 ale to jest skrzynia benzynowa i masz krótsze przełozenia.
słyszałem ze dawali skrzynie z audic a6 bodajże ale nie wiem czy podejdzie na mocowania na 90% rzeźba bedzie i to nawet sporo.
jesli te 150 -160 Ci wystarczy to zastaw skrzynie z benzyny ale to spowoduje wieksze niestety spalanie na trasie
kumpel ma VW passata g60 i 1.9 TDI 90 KM skrzynie ori z g60 i 160 to juz tak dość duzo dla tego silniczka.
słyszałem ze dawali skrzynie z audic a6 bodajże ale nie wiem czy podejdzie na mocowania na 90% rzeźba bedzie i to nawet sporo.
jesli te 150 -160 Ci wystarczy to zastaw skrzynie z benzyny ale to spowoduje wieksze niestety spalanie na trasie
kumpel ma VW passata g60 i 1.9 TDI 90 KM skrzynie ori z g60 i 160 to juz tak dość duzo dla tego silniczka.
Montaż i serwis ogrzewań postojowych WEBASTO. Adaptacje, kodowania itd.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Re: swap arl lub asz do mk2 syncro??
Kolego napisałeś tyle bzdur w tym poście że aż ciężko na to patrzeć. Mam dla Ciebie propozycję, nie wypowiadaj się jeśli nie masz o czymś pojęcia dobrze? Wprowadzanie ludzi w błąd może ich drogo kosztować, to nie klocki lego.Dansli pisze:da sie jakąś skrzynie z vr6 ale to jest skrzynia benzynowa i masz krótsze przełozenia.
1. Skrzynia biegów z VR6 nie będzie pasować do TDI, ma inny dzwon i nie da się jej skręcić z sinikiem.
2. Skrzynia biegów z audi a6 nie będzie pasować do golfa bo w audi a6 silnik jest umieszczony wzdłużnie (a w golfie poprzecznie)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
To pewnie jego pierwszy post w tym dziale 

Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Tak wtrącę co myślicie o GOLF III 4x4 SYNCHRO COUNTRY?

Tylko w zwykłej budzie 3 drzwiowej hatchback
Chcę wiedzieć jak Wy to widzicie Nie będę pytał czy się to da zrobić bo wiem że się da tylko trzeba chęci i kasy i włożyć np 1.9 TD AAZ Lub TDI 1Z

Tylko w zwykłej budzie 3 drzwiowej hatchback
Chcę wiedzieć jak Wy to widzicie Nie będę pytał czy się to da zrobić bo wiem że się da tylko trzeba chęci i kasy i włożyć np 1.9 TD AAZ Lub TDI 1Z