Wymiana sruby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana sruby
Witam,
Niedawno pisalem o problemie odkrecenia sruby w alternatorze z powodu zjechania jej lba i doszedlem do wnisku, ze trzeba ja wymienic u mechanika, jakims cudownym sposobem, ale nie o to m i teraz chodzi
Chodzi mi o to, czy ktos wie jaka dokladnie jest sruba w osi obrotu alternatora w moim silniku (zdjecie ponizej). Chce kupic taka srube przed wykreceniem starej, leb moze byc chyba inny (oryginalna jest imbus), ale nie wiem jak jest z gwintem, czy jest na calosci, czy tylko np. na koncu i czy mozna odejsc od oryginalu i jaka jest jej dlugosc... ale to mozna jeszcze zmierzyc
Ma ona swoj numer i da sie ja moze kupic np. w IC
Niedawno pisalem o problemie odkrecenia sruby w alternatorze z powodu zjechania jej lba i doszedlem do wnisku, ze trzeba ja wymienic u mechanika, jakims cudownym sposobem, ale nie o to m i teraz chodzi
Chodzi mi o to, czy ktos wie jaka dokladnie jest sruba w osi obrotu alternatora w moim silniku (zdjecie ponizej). Chce kupic taka srube przed wykreceniem starej, leb moze byc chyba inny (oryginalna jest imbus), ale nie wiem jak jest z gwintem, czy jest na calosci, czy tylko np. na koncu i czy mozna odejsc od oryginalu i jaka jest jej dlugosc... ale to mozna jeszcze zmierzyc
Ma ona swoj numer i da sie ja moze kupic np. w IC
śruba ma swój numer tylko... weź no zaznacz na zdjeciu srube o którą ci chodzi bo ze zdjecia wynika że widoczna śruba to jest śruba napinająca a nie śrubaosi obrotu czy jak tam ją nzywasz. co do odkręcenia - podjedź do mechanika - migomatem przyłapie jakąś nakrętkę do tego i odkręcisz - tylko pamiętaj odpiać klemę od aku.
I o to mi chodzilo Dziekigreg pisze:no to prosze bardzo - odczytaj sobie..
[url=http://img83.imageshack.us/img83/5420/r ... 8cf.th.jpg]Obrazek[/URL]
W poniedzialek zadzwonie do IC, potem do ASO a potem ew. bede cos dobieralgreg pisze:no teraz tylko znajdź taką śrubę ale to już chyba dobierzesz jak nie będzie w sklepie lub serwisie
Przy okazji mozesz mi jeszcze sprawdzic listwe boczna, konkretnie przedni lewy kawalek. Listwy sa ze starszych wersji GTI (waskie z czeronym paskiem, podglad na fot. nizej na ktorym widac taka sama, tylko lewa) brakuje mi tylko tego jednego krotkiego kawalka
-
- Mały gagatek
- Kontakt: