Kasujący sie licznik, zegar itd..

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wila89
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wila89 » ndz lut 13, 2011 18:34

Witam Serdecznie :-) Otóż mój problem polega na tym, że kasuje mi się licznik przejechanych kilometrów, oraz zegar i nie wiem czy to również związane z tym, ale wskaźnik paliwa po zapaleniu dźwiga się maxymalnie i pokazuje pełny bak, a niestety full paliwa nie ma :( Niestety nie znam się na elektryce i elektronice wcale i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i co zrobić, sprawdzałem bezpieczniki, ale wszystkie są OK :( Zegar i licznik kasują mi się gdy odpalę samochód, aczkolwiek nie za każdym razem, a czasami jest tak,że zostawiam na noc samochód wychodząc z niego jest wszystko ok, a wracam rano przekręcam stacyjkę i zegar wyzerowany, tak samo jak licznik. Z Góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc.

Silnik 1,8 Benzyna + LPG (75Koni)
rocznik: 1992

Obiło mi się gdzieś o uszy,że mogą to być jakieś "zimne luty" (nie mam pojęcia o czym mowa), moim zdaniem to będzie jakieś spięcie ale nie znam się, jak mógłbym znaleźć przyczynę? Dziękuje i Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 13, 2011 20:15

sprawdź jeszcze raz zasilanie licznika stałym plusem, czyli bezpiecznik 21 a który kabel t znajdziesz pinut licznika na forum. Jak nir to ogólnie wtyczkę obejrzyj, dociśnij, sprawdź czy masy brązowe sa dobre

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”