Woda w oleju <-> Olej w wodzie.... gdzie przyczyna??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ralphkoza
- MAFIA PINGWINOWA
a sprawdziłeś może uszczelniacze na zaworach kumpel miał podobny problem
RED VW TRAKTOR
Nie pomoże KONI kupa jak kierowca
Im Wolniej Jedziesz Tym Dłużej Cie Widzą !!!
Ps.sorki za błędy nigdy nie byłem dobry z j.polskiego
auto poskładane i na razie jeździ...
Głowicę wysłałem do planowania i podobno była krzywaaaa... jak cholera Nowa, lepsza uszczelka Victor Reinz, nowe śruby głowicy, poskładane jak wcześniej po fachowemu.. i teraz jeździ
Teraz inny problem... Jak pozbyć się oleju z układu chłodzenia??
Głowicę wysłałem do planowania i podobno była krzywaaaa... jak cholera Nowa, lepsza uszczelka Victor Reinz, nowe śruby głowicy, poskładane jak wcześniej po fachowemu.. i teraz jeździ
Teraz inny problem... Jak pozbyć się oleju z układu chłodzenia??
może to będzie głupie, ale czy wypłukałeś dokładnie obieg olejowy i obieg cieczy chłodzącej?
I'll be back...
Dołączam się do pytania jak wypłukać olej też mam silnik po remoncie tylko u mnie przy rozbiórce naciekło w kanały wodne i teraz pływa mi to jak mucha w rosole. A wymiana całego płynu trochę kosztuje
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
-
- Nowicjusz
witam masz takie cos jak chlodniczka oleju jesli tak to sprawdz to !!! daj kolesiowi co glowice robi
Kolega Adamm chyba opisywał jak wypłukać układ z oleju.
Tak w skrócie miesza się pół szklanki proszku do prania z wodą ,żeby sie dokładnie wymieszał. czyli nie było grudek ani bryłek. A następnie wlewamy to do układu i czekamy aż silnik się rozgrzeje.Potem śmigamy po okolicy troszkę.Następnie spuszczamy wodę z syfem i płuczemy wodą w taki sam sposób (jak wyżej).
I tak do skutku.
Tak w skrócie miesza się pół szklanki proszku do prania z wodą ,żeby sie dokładnie wymieszał. czyli nie było grudek ani bryłek. A następnie wlewamy to do układu i czekamy aż silnik się rozgrzeje.Potem śmigamy po okolicy troszkę.Następnie spuszczamy wodę z syfem i płuczemy wodą w taki sam sposób (jak wyżej).
I tak do skutku.
na razie kupuję najtańszy płyn chłodniczy na bazie glikolu i wlewam, jeżdżę dzień i znowu nowy... Powoli pomaga ale... dosłownie bardzo powoli
Jak na razie olej czysty, syf dalej w wodzie ale przez olej który był wcześniej, auto żyje i jeździ Ciekawe jak długo... Te 1.6 SR nie mają za dobrych opinii...
Jak na razie olej czysty, syf dalej w wodzie ale przez olej który był wcześniej, auto żyje i jeździ Ciekawe jak długo... Te 1.6 SR nie mają za dobrych opinii...