przestawienie zaplonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przestawienie zaplonu
witam. otoz chcialbym omowic problem z jakim sie zetknelem sprawa wyglada tak sciagnolem kopulke od aparatu zaplonowego w celu przeczyszczenia gdy zalozylem ja zpowrotem silnik zaczol strasznie dziwnie chodzic ....probowalem zlapac obroty ale nic to nie dalo teraz gdy gdzies jade strasznie szarpie np ..3 bieg moge wbic dopiero przy 40 lub 50 km/h 4 bieg przy 80 a 5 to gdy na blacie mam ponad setke ... czy moze to byc wina sondy lambdy ?
-
- Nowicjusz
przestawienie zaplonu
witam wiesz co podobny problem cwiczylem przy dwojce golfiku to raczej wina zaplonu sproboj go ustawic badz udac sie do elektryka ktory zrobi ci to za pomoca lampy stroboskopowej moze tez byc walniety czujnik hall
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
przestawienie zaplonu
a jak czysciłeś kompułke to sciagałeś z niej przewody WN ? moze kolejnosc kabli ci sie pomyliła ? albo kompułke załozyłeś odwrotnie ona pasuje tylko w jednej pozycji.
przestawienie zaplonu
hmmm a mam jeszcze jedno pytanie .. moze ja po prostu poplatalem ustawienie kabli...od swiec?? silnik pali na 2 gary w 100 % nie jestem pewnien czy podlaczylem tak jak bylo bo nie zrobilem wczesniej zdjecia... wiecie moze jak powinny byc podlaczone? bo na necie nic nie moge znalezc .. jak by ktos mial moze zdjecie? silnik to 2.0 8 zaworowy
- Paweł Marek
- V.I.P.
przestawienie zaplonu
Poważnie ? Dokładnie pierwsze tafienie z googli grafika http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... twfQo6zgCw" onclick="window.open(this.href);return false;boob1990 pisze: bo na necie nic nie moge znalezc .
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
przestawienie zaplonu
nie no to tez juz widzialem.. potem poszperalem po necie .....tylko chodzilo mi o schemat ale thx
przestawienie zaplonu
dobra juz sobie poradzilem tak jak mowilem pomylilem kolejnosc kabli. teraz silnik chodzi rowniutko przy okazji znalazlem foto w tel jaka powinna byc kolejnosc tylko ze nie moge dodac tutaj fotki...;/ umnie kolejnosc to 1234 liczas od lewej gory kopulki w dol i od prawej strony silnika
przestawienie zaplonu
kolejnosc kabli to pikus .. zauwazylem ze jak jakde na wysokich obrotach wszystko pieknie ciagnie itp lecz po miescie jest trudno jezdzic .: nie ma takiej mocy , dlawi sie paliwem , gaz do dechy i slychac jak silnik nie daje sobie rady czasem odpusci i czuc szarpniecie..? mysle ze moze to byc : sonda lambda , brak kompresji , lub cos innego .. mial ktos cos takiego ?
PS.
nie bylem jeszcze na komputerze i do konca nie jest ustawiony zaplon .. tzn nie byl ustawiany na lampie..
PS.
nie bylem jeszcze na komputerze i do konca nie jest ustawiony zaplon .. tzn nie byl ustawiany na lampie..