1.6 ABU vs Audi A4 110 TDi Avant
Witam jechałem sobie ostatnio obwodnicą tarnowa ostatnie światła przed obwodnicą stoję za audi w środku kartka sprzedam 110 tdi ble ble ble . Zielone ruszyłem normalnie , audi wyrwało do przodu puściło dymek i jedzie sobie prawym pasem ok 70 , dojechałem lewym zrównałem się na III biegu popatrzyłem na gościa i rura , z rolki
od 70 do 150 audi maskę z przodu , potem zwolniłem i gość pojechał . Jadę spokojnie lewym pasem ok 80 dogoniłem audi bo Tir go przyblokował oczywiście jeden drugiego wyprzedzał . Siadam audicy na pupę tir zjechał na prawy i znowu pełny ogień od 90 - 150 siedziałem mu na zderzaku a potem , powyżej 150 mnie zostawił mnie z tył jakieś 3 długości . Niestety audi większy v-max . Mój abu po modach w seri nie miałbym po co nawet dupy mu zawracać
od 70 do 150 audi maskę z przodu , potem zwolniłem i gość pojechał . Jadę spokojnie lewym pasem ok 80 dogoniłem audi bo Tir go przyblokował oczywiście jeden drugiego wyprzedzał . Siadam audicy na pupę tir zjechał na prawy i znowu pełny ogień od 90 - 150 siedziałem mu na zderzaku a potem , powyżej 150 mnie zostawił mnie z tył jakieś 3 długości . Niestety audi większy v-max . Mój abu po modach w seri nie miałbym po co nawet dupy mu zawracać
to ile to Abu ma koni ? 100 ? ze gania takie audiki ? zdrowy afn ma ponad 110 .
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
wronek1, źle zadałeś pytanie... to jaki stosunek mocy do masy ma takie mk3 ABU w porównaniu do audi...
no ale ile wazy takie audi ? 1300 kg ? golf dajmy ze 1150kg.
To powinien miec ponad 90 koni lekko zeby iśc równo z rolki od 70 -150 i zeby była roznica maski.
Wydaje mi sie ze golf w AFT'eku mógby isc w miarę równo , ale ABU ?
Mój ojciec miał Polo Classic z AFTekiem , AFN'em tez latałem tylko w Golfie 3 kombi , i wydaje mi sie ze z rolki AFN jest sporo szybszy.Tutaj roznica masy podobna bo polo niecale 1055kg, a golf ~1200kg.
To powinien miec ponad 90 koni lekko zeby iśc równo z rolki od 70 -150 i zeby była roznica maski.
Wydaje mi sie ze golf w AFT'eku mógby isc w miarę równo , ale ABU ?
Mój ojciec miał Polo Classic z AFTekiem , AFN'em tez latałem tylko w Golfie 3 kombi , i wydaje mi sie ze z rolki AFN jest sporo szybszy.Tutaj roznica masy podobna bo polo niecale 1055kg, a golf ~1200kg.
wiem co pisze i wiem co mam pod maską jest to zdrowy ABU który przed modami wypluł prawie 80 koników , po modach nie wiem ile nie byłem jeszcze na hamowni
według katalogów takie audi robi setkę w granicach 11,5 czyli o włos szybciej od mojego ABU . Ja jestem zadowolony co nie zmienia faktu że tak jak pisałem powyżej 150 , zrobiłby ze mnie wiatrak
według katalogów takie audi robi setkę w granicach 11,5 czyli o włos szybciej od mojego ABU . Ja jestem zadowolony co nie zmienia faktu że tak jak pisałem powyżej 150 , zrobiłby ze mnie wiatrak
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
w dowodzie mam wagę z 1.6 ABU 1015kg.wronek1 pisze:golf dajmy ze 1150kg
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
Re: 1.6 ABU vs Audi A4 110 TDi Avant
a ja mam w moim toledo 1z z pelnym wyposazeniem w dowodzie 1080kg ... dalej wierzysz w dowody ?sekator87 pisze:w dowodzie mam wagę z 1.6 ABU 1015kg.wronek1 pisze:golf dajmy ze 1150kg
Ja mam w dowodzie w polo G40 785 Kg, Miałem takie ABU, jechało to bardzo średnio
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Przecież wszyscy wiedzą, że stare VW nie trzymają serii, no a Audi to tak jak WVczłek pisze:pewnie zarżnięty afn do żyda już leciał ;P
Tak czy siak fajnie pokazać większemu, że mały też może fajnie jechać.
No gratki dla posiadacza ABU hmm.. mam taki silniczek i jak tu opisujesz ze przemierzałeś sie do takiej Audi-cy i leciałeś ponad 150 hmm to jaki bym twoj v-max tym autem i co tam masz a mody bo mnie to ciekawi co można zorbic w silniku z lat 80'
Znam tego golfa i jezdzilem nim jak mial mala ilosc modow ale mimo tego jak na ABU zbieral sie przyjemnie. Mysle ze realne jest ze do 150 powalczyl z AFN jezeli ma 85-90KM pod maska no i wiadomo duzo TDI nie trzyma juz mocy przeciez autka napedzane AFN do najmlodszych juz nie naleza
Focus RS mk3 Nitrous Blue
Kapuje co i jak ale jednak AFN to mala rakieta do robienia modów a taki ABU ?? co turbinkę mu tam wlepił bo ten silnik wygląda jak z fiata Una