MK3 Napnacz paska wielorowkowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 
				jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy 
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104575" onclick="window.open(this.href);return false;bulyy pisze:może mi ktoś te wszystkie przekaźniki wytłumaczyć???
Re: MK3 Napnacz paska wielorowkowego
DZIĘKI SERDECZNE Jaszczur  
   pomoc bezcenna
  pomoc bezcenna  
   ciekawe tylko teraz co się stanie jak odwrócę przekaźnik 109 "sterowanie silnikiem"....
  ciekawe tylko teraz co się stanie jak odwrócę przekaźnik 109 "sterowanie silnikiem"....  

pomoc bezcenna
  pomoc bezcenna  

ni to problem z przekaźnikiem i świecami się rozwiązał....  
   problem tkwił w czujniku temperatury cieczy chłodzącej....wymieniłem pieruństwo i nagle grzeją się świece i pali na szczał.... jakaś masakra poprostu
  problem tkwił w czujniku temperatury cieczy chłodzącej....wymieniłem pieruństwo i nagle grzeją się świece i pali na szczał.... jakaś masakra poprostu  

To zaczynamy temat od nowa....  

zdechł mi nastepny napinacz....

ten to już w ogóle przestał napinać.... najpierw wycisnął z siebie wnętrzności a teraz już pasek luźny i rolkę można podnieść w rękach....help... koło pasowe alternatora nie sprawia wrażenia zepsutego.. nie zakleszcza się ani nie słychać jakiś innych dziwnych dźwięków... help...
 ten to już w ogóle przestał napinać.... najpierw wycisnął z siebie wnętrzności a teraz już pasek luźny i rolkę można podnieść w rękach....help... koło pasowe alternatora nie sprawia wrażenia zepsutego.. nie zakleszcza się ani nie słychać jakiś innych dziwnych dźwięków... help...

ten to już w ogóle przestał napinać.... najpierw wycisnął z siebie wnętrzności a teraz już pasek luźny i rolkę można podnieść w rękach....help... koło pasowe alternatora nie sprawia wrażenia zepsutego.. nie zakleszcza się ani nie słychać jakiś innych dziwnych dźwięków... help...MK3 Napnacz paska wielorowkowego
W którym miejscu znajduje się to w ALH ??bulyy pisze:problem tkwił w czujniku temperatury cieczy chłodzącej....wymieniłem pieruństwo i nagle grzeją się świece i pali na szczał....
Bo coś nagle nie wiadomo skąd zaczął zapalać jak 30-letni diesel z nawiniętym milionem na wał (a przecie mrozów nie ma)
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
jaszczur, koło od alternatora mam ze sprzęgiełkiem... na pasku tylko zostaje jeszcze koło pasowe klimy i koło pasowe wału... założyłem nowy napinacz u już zaczyna drżeć...  

Piasek, w AFN jest to przy bloku silnika na wprost patrząc z góry... ale w ALH niestety nie wiem,, bo silnika nie widziałem...

- 
				jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy 
- Kontakt:
jakiej firmy go brałeś,i czy ew tulejki tez wymieniałeś te w których ten pręt napinacza siedzi,bo one się wyślizguja teżbulyy pisze: zdechł mi nastepny napinacz..
taki srebrny aluminiowy rouville.. dwa poprzednie były czarne z niby fabrycznymi tłoczeniami...a tulejek nie wymieniałem..mechanik mi pręt nasmarował i grało... a nie ma żadnych luzów...jakiej firmy go brałeś,i czy ew tulejki tez wymieniałeś te w których ten pręt napinacza siedzi,bo one się wyślizguja też
Forumowe Radio