Witam !
Tak myślę o sprzęgłach do 2.0 tdi i niektórzy piszą ze np BKD ma takie samo sprzęgło co sharan niby wytrzymuje do 450 nm u jednych daje rade u innych nie,
Następna alternatywa to wzmocnienie docisku u P Radzikowskiego , ale brat ma takie co prawda nie pośliznęło sie jeszcze nigdy a miało ku temu powody , ale minus tego sprzęgła jest taki ze biegi ciężko wchodzą a o samym pedale sprzęgła jak chodzi nie musze pisać...
Tak sobie pomyślałem ze w 2.5 z T5 tez ma 240mm srednicy czy ktos próbował położyć docisk od takiego 2.5 174ps na koło dwumasowe od BKD itp .
2.5 TDi ma koło dwumasowe przykręcane na 8 srub a 1.9 i 2.0 ma na 6 wiec może sie różnią tylko koła dwumasowe miejscem przykręcania do wału a reszta jest taka sam???
….alternatywą może będzie sprzęgło od 2.0 BiTDi on ma 400nm od 1500rpm wiec takie podejrzewam ze powinno podchodzić do starszych motorków , na rynku wtórnym jeszcze nie ma tych silników…
Sprzegło do 2.0 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprzegło do 2.0 TDI
Szukam sprzęgła i chyba kupie wzmocniony docisk SACHS 88 3082 999 788 piszą ze to wzmocniony docisk na ok 480 nm co by mnie zaspokoiło ... za docisk krzyczą mi o k 1500-1900 zł
tarcza organiczna sachsa do tego oddzielnie ok 1500zł ,ale za cały zestaw pewien sklep internetowy mi zaproponował 2150zł
Teraz zastanawiam sie czy nie kupic samego docisku wzmocnionego i ze swoją tarczą uderzyć do Radzikowskiego żeby nabił mi okładziny organiczne???? Robił może ktoś tak juz????
tarcza organiczna sachsa do tego oddzielnie ok 1500zł ,ale za cały zestaw pewien sklep internetowy mi zaproponował 2150zł
Teraz zastanawiam sie czy nie kupic samego docisku wzmocnionego i ze swoją tarczą uderzyć do Radzikowskiego żeby nabił mi okładziny organiczne???? Robił może ktoś tak juz????
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprzegło do 2.0 TDI
kupiłem SACHS 88 3082 999 788 wytrzymac ma do 480nm tracze organiczną ma zrobic mi radzikowski z mojej oryginalnej bkd . a docisk kupiłem za 1300zł jkby ktos chciał to zapraszam na pw
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Sprzegło do 2.0 TDI
Tarcze Radzikowski juz mi wykonał z okładzin organicznych zbrojonych koszt 80zł i 20minyt czasu... w tym tygodniu montaż i a w następnym strojenie....
Sprzęgło śmiga juz na aucie , pedał jest twardszy od standardowego , ale jest lżej niz. na podwójnej sprężynie centralnej
25,03,11r bedzie strojenie to zapodam wykres ...
Sprzęgło śmiga juz na aucie , pedał jest twardszy od standardowego , ale jest lżej niz. na podwójnej sprężynie centralnej
25,03,11r bedzie strojenie to zapodam wykres ...