Centralny zamyka ale nie otwiera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam centralny pneumatyczny fabryczny zamek bez pilota(golf 3). Podłączyłem sterownik centralki bx-20 zgodne ze schematem B http://photos03.istore.pl/20338/files/3253326.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;, zamyka normalnie, ale nie otwiera. Jeżeli otworze kluczykiem i zamkne rygielkiem wszystkie drzwi oprocz kierowcy to pompka pracuje i otwiera, pracuje też gdy auto jest otwarte i na pilocie nacisne przycisk otwierania. Połączenia są dobre, sprawdzałem miernikiem. Podpiełem się w bagażniku, zasilanie sterownika wzielem z czarno czerwonego kabla, a zolte kable ze sterownika podpiełem pod czerwono zolty, albo czarno zolty nie pamietam już.
Wie ktoś o co tu może chodzić? Sterownik dopiero co kupiony...
Wie ktoś o co tu może chodzić? Sterownik dopiero co kupiony...
Podpiełem tak samo, tylko że bez kierunków, bo nei miałem diód prz sobie. Sproboje jeszcze podpiąć kierunki
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kierunki nic nie dadzą. Po prostu może tak być, że Kolega miał pecha trafić na uszkodzony sterownik.
Po ODPIĘCIU się od szarego i zielonego, niech Kolega sprawdzi żaróweczką czy ten sterownik podaje na biały i na biało-czarny plusa przy zamykaniu i otwieraniu; tylko nie miernikiem, one czasem zawodzą w takich pomiarach.
Po ODPIĘCIU się od szarego i zielonego, niech Kolega sprawdzi żaróweczką czy ten sterownik podaje na biały i na biało-czarny plusa przy zamykaniu i otwieraniu; tylko nie miernikiem, one czasem zawodzą w takich pomiarach.
- koczyk
- Użytkownik
- Kontakt:
otworz i zamknij masz tez w trojkacie przy nogach zasilanie mozesz brac ze skrzynki mase tez tam masz golf 3 sterwanie + otworz i zamknij szary i zielony czy jakos tak nie pamietam dokladnie ale sprawdzisz probowka iglowa zaczep sie o plus i wbijaj sie w kabelki tylko zamknij wczesniej zamek kierowcy - sam zamek nie drzwi a calkiem mozliwe ze masz upierdzielony sterownik
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tak sobie jeszcze po raz n-ty patrzę:
Może Kolega się wpiął z zasilaniem w kabelek sygnałowy z zamka...
Może to wyjaśnia sprawę, bo zasilanie sterownika i zasilanie przekaźników sterownika (rys. A) musi kolega pobrać z tego samego, czerwono-czarnego przewodu z auta.bogoz pisze:Podpiełem się w bagażniku, zasilanie sterownika wzielem z czarno czerwonego kabla, a zolte kable ze sterownika podpiełem pod czerwono zolty, albo czarno zolty nie pamietam już.
Może Kolega się wpiął z zasilaniem w kabelek sygnałowy z zamka...
- Paweł Marek
- V.I.P.
tam o ile pamiętam przy pompce są dwa kable czarno czerwone, jeden z plusem drugi do włącznika blokady zamków. Trzeba miernikiem sprawdzać i wybrac właciwy, ten w kórym plus jest non stop niezaleznie od pozycji guzików w drzwiach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wcześniej podpięłem się wszystkimi trzema przewodami do czarno czerwonego i też tylko zamkał normalnie. Otwierać to otwiera ale tylko jeżeli otworze kluczykiem a rygielki zamkne manualnie to otworzy, ale jeżeli zamkne z zewnątrz wszystkie to już nie otwiera, może to coś z alarmem? Dzisiaj sie bawiłem i jak zamknelem sie w środku i chciałem otworzyć manualnie rygielek od kierowcy to sie nie daje, pompa pompuje ale za którymś razem mi sie udało i jak otworzyłem drzwi wlaczyła sie syrena. Sproboje przy pompce sprawdzić czy pod dobry czarno czerwony kabel sie podpiełem, chyba jest tak że nie daje plusa jak alarm jest uzbrojony i nie otwiera, a jak alarm jest nieaktywny to otwiera.
Sorki za post pod postem i że tak późno ale nie miałem wcześniej czasu tego zrobić. Mieliście racje, przy zamkniętym centralnym na czerwono czarnym i żółto czarnym nie było napięcia, stały plus jest na biało czerwonym, przy fabrycznej pompce, może komuś to się przyda. Dzięki