Corrado 16v by Honza
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Corrado 16v by Honza
wiązki to najłatwiejsza sprawa w tym wszystkim. 15 min i silnik odpalony
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
- OLI88
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Corrado 16v by Honza
Badyl, przestan bo mi brzuch rozerwie ze smiechu ,2dni temu przerzucalem z bratem KRa zamiast 9a i wyobraz sobie ze w 15minut to moglem sie tylko podrapac po worach wiec nie gadaj farmazonów gdybym wiedział ze taki fachowiec z ciebie napewno bym sie skontaktowal zebys mi to wszystko zrobil w 15 minut
Corrado 16v by Honza
gumisiowi zrobiłem w 12min VRa ale ja mówię o podłączeniu wiązki, a nie o wrzuceniu silnika...
Nie wiem, co w tym trudnego... POWAGA!!!
Nie wiem, co w tym trudnego... POWAGA!!!
- OLI88
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Corrado 16v by Honza
przepiecie wiazek to zaden problem a gdzie dzialajacy obrotmierz predkosciomierz ogolnie dzialajacy licznik przepinanie kabla od alternatora niestety nie jest to p&p a wiem co mowie bo dalej z tym walcze
Corrado 16v by Honza
Oli jeśli licznik Nie działa, to znaczy, że *#cenzura#*... licznik łączy się przez swoją wiązkę i wiązkę silnika z ECU. Oczywiście mówię tu o ECU z 9a. A po za tym, nie kumam Cię człowieku, przecież honza mówi, że ma całość, więc wszystko będzie miał p&p. Nawet ten durny kabel z rozrusznika, z którym się tak męczysz od miesięcy
honza,
Najprościej Ci będzie, jak pomożesz koledze przy wyciąganiu silnika i całej wiązki i od razu zakumkasz co jak i z czym. Porobisz sobie fotki itp. Ale uprzedzam, że jak masz talent do psucia jak oli, to lepiej się za to nie zabieraj
honza,
Najprościej Ci będzie, jak pomożesz koledze przy wyciąganiu silnika i całej wiązki i od razu zakumkasz co jak i z czym. Porobisz sobie fotki itp. Ale uprzedzam, że jak masz talent do psucia jak oli, to lepiej się za to nie zabieraj
- OLI88
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Corrado 16v by Honza
wsumie jak chce miec stary licznik to wszystko bedzie pasic wiec moj bład!!!
a ty Badyl, nie badz taki madry tylko wytlumacz normalnie a nie prujesz kopare i udajesz fachowca nie kazdy ma takie zdolnosci jak ty
a ty Badyl, nie badz taki madry tylko wytlumacz normalnie a nie prujesz kopare i udajesz fachowca nie kazdy ma takie zdolnosci jak ty
Corrado 16v by Honza
nie trzeba być fachowcem do tego. Wystarczy popatrzeć sobie na schemacik i mieć jakieś fotki porobione przed wyciągnięciem, albo mieć kolegę ze sprawnym 9a
w 9a jedyne co może sprawić trudność, to podpięcie wszystkiego w rozdzielaczu paliwa jak się nie ma fotek
Licznik z 9a nie będzie pasował do VRa, więc honza odziedziczy i go, wraz z impulsatorem
Po wpięciu tych 3 wiązek jak wyżej wszystko już raczej powinno działać jak należy. Dochodzi do tego jeszcze tylko wężyk z podciśnieniem, do licznika
w 9a jedyne co może sprawić trudność, to podpięcie wszystkiego w rozdzielaczu paliwa jak się nie ma fotek
Licznik z 9a nie będzie pasował do VRa, więc honza odziedziczy i go, wraz z impulsatorem
Po wpięciu tych 3 wiązek jak wyżej wszystko już raczej powinno działać jak należy. Dochodzi do tego jeszcze tylko wężyk z podciśnieniem, do licznika
- Roobus
- Nowicjusz
- Kontakt:
Corrado 16v by Honza
hehe nie kłucie się dziewczyny Jednemu to zajmie 15 minut drugiemu cały tydzień wszystko zalezy od wiedzy i sprzetu wiec nie ma co tu dyskutowac. pozatym kr i 9a sa proste jak budowa cepa dla kogos kto juz cos z tymi silnikami robil. a Honza dlaczego nie chcesz reanimowac tego kr zamiast wsadzac 9a myslisz ze ci to wyjdzie na lepsze? moim zdaniem kr to lepsza opcja.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Corrado 16v by Honza
Ja mam u siebie KR'a, u brata w Audi jest ACE(blizniak 9a, ten sam wtrysk - ke-motronic).
Powiem szczerze ze wtrysk w KRce jest 100razy prostszy.
Powiem szczerze ze wtrysk w KRce jest 100razy prostszy.
Corrado 16v by Honza
A juz najlepiej jest zrobic konwersje do digi
[img]http://img62.imageshack.us/img62/2937/sigexplo.jpg[/img]