mówisz że jest wystarczające żeby zabić skrzynię ... chyba nie jeździłeś na tej tarczy co mam teraz na piątym biegu nie ma opcji żebym mógł wcisnąć gaz do oporu bo obroty lecą zaraz w górę a auto nie przyśpiesza .... już nie wspomnę o zrywnym ruszania ...
a co do silnika już niedługo będzie parę modów
Sprzęgło Golf II 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- LeadPCT-V.A.G
- Gadatliwa bestia
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
Sprzęgło Golf II 1.6TD
to nie sa złe tarcze u mnie w alfie to były seryjnie zakładane,na silniku JTDm daje rade a mam ciężka noge ,w golfie mam taką samom ,oczywiście najlepsza nie jest ,ale moge powiedziec ze jest dobrat0mal pisze:Tarcza firmy Valneło nie wróży nic dobrego
Sprzęgło Golf II 1.6TD
LeadPCT-V.A.G, bo słabe sprzęgło jest swego rodzaju wentylem bezpieczeństwa dla skrzyni biegów - sprzęgło się pośliźnie to napęd jest mniej obciążony, jeśli zamierzasz pojeździć to lepiej odrazu szukaj przekładni z tdi bo ta co masz bankowo się rozsypie, szczególnie na małym turbie - poleci piąty bieg, albo łożyska na dyfrze (sprawdź czy flansze od przegubów wewn. mają luz góra dół).
Do tego zestawu co kupiłeś daj tarczę z nowszego 1.9 aaz bo ma lepszy tłumik drgań - sprzęgło będzie mocniejsze i odrobinę przedłuży to agonię skrzyni. Sam zmieliłem 3 skrzynie zanim się zdecydowałem, taniej się po prostu nie da - teraz bez stresu mogę startować z drugiego biegu.
Do tego zestawu co kupiłeś daj tarczę z nowszego 1.9 aaz bo ma lepszy tłumik drgań - sprzęgło będzie mocniejsze i odrobinę przedłuży to agonię skrzyni. Sam zmieliłem 3 skrzynie zanim się zdecydowałem, taniej się po prostu nie da - teraz bez stresu mogę startować z drugiego biegu.
- LeadPCT-V.A.G
- Gadatliwa bestia
Sprzęgło Golf II 1.6TD
skrzynie mam 4T nie wiem dokładnie jaki mam silnik i jakie turbo , oprócz tego że się masakrycznie ślizgało to wsio było ok , teraz jeszcze zmieniłem olej w skrzyni , mam nadzieje ze z rok polata , w planach mam zmianę boost pina , IC , zwiększenie ciśnienia turbo . to taki plan żeby polatać przez ten rok później będę szukał swapu ARL 150KM
Mój paszczurek
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=479855
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=479855